Ruoanlaittoon ja leivontaan tarvitaan yllättävän paljon erilaisia työvälineitä ja astioita. Talouden koko ja ruokailutottumukset luonnollisesti vaikuttavat tarvittaviin välineisiin, esimerkiksi lapsiperhe tarvitsee enemmän ja suurempia ruoanlaittovälineitä kuin yhden hengen opiskelijatalous. Toki käytettävissä oleva säilytystilakin vaikuttaa – pieneen keittiöön ei mahdu suurta valikoimaa erilaisia keittiövälineitä.

Alkuun pääsee mainiosti perusvälineillä ja mikäli innostuu enemmän kokkaamaan ja leipomaan, kannattaa keittiön varustusta laajentaa. 

 

Tutustu alla oleviin kuviin, tunnistatko kaikki keittiötyövälineet? Ruoanlaittovälineissä on esimerkiksi kattiloita, pannuja, kauhoja, yleisveitsiä, suteja ja mittoja. Leivontavälineissä taas kulhoja, vuokia, muotteja ja vatkaimia. Intohimoinen kokki ja leipuri toivoo keittiöönsä yleiskoneen, erityiseen käyttöön tarkoitettuja veitsiä, pastakoneen ym.

Kun herkullinen ruoka on laitettu, se ansaitsee päästä osaksi kaunista kattausta. Sivun viimeinen kuva esittelee oikeaoppisen kattauksen, kun tarjolla on keitto, alkupala, pääruoka ja jälkiruoka.

Ruoanlaittovälineet
Leivontavälineet
Enemmän kokkaavalle ja leipovalle
Kattaus