Burritojen tai tortilloiden täytteissä voi toki matkailla muuallakin kuin Meksiko-Texas -akselilla. Oheinen ohje on makujensa puolesta sitäsuntätä-tyyliin maustettua aasialaista ja kaiken huipuksi peliin pistetään vielä kermajuustoa. Kaikesta huolimatta sekasotku toimii. Voit viimeistellä ruuan kääräisemällä täytteet rullalle tortillan sisään tai tekemällä tortillasta nykyään niin kovasti muodikkaan taskun. Taittelet miten tahansa, maku on takuulla mainio.
Ainekset 10 hlö annosta
Ohje
1. Ruskista jauheliha pannulla öljyssä keskilämmöllä. Valuta ja laita sivuun.
2. Notkista samalla pannulla sipuli öljyssä läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli, soija, hoisinkastike, inkivääri, chilikastike ja riisietikka. Sekoita hyvin ja anna hautua pari minuuttia välillä sekoittaen.
3. Sekoita mukaan ruskistettu jauheliha, kevätsipuli, porkkana, kaali ja seesamiöljy. Jatka kypsentämistä kunnes kasvikset alkavat pehmentyä, 4-5 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian kuivalta, lisää mukaan tilkka vettä.
4. Jos haluat burritoista ruokaisampia, sekoita kastikkeeseen keitettyä riisiä.
5. Tee kuhunkin tortillaan yksi viilto lätyn keskikohtaan asti. Asemoi viiltokohta suoraan itseäsi päin ja levitä kastiketta viiltokohdan oikealta puolelta alkaen niin että kolme neljäsosaa lätyn pinnasta täyttyy kastikkeella. Ripottele viimeiselle neljännekselle kermajuustoa. Taittele lätty viuhkaksi.
6. Lado täytetyt tortillat uunipakkiin ja paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
7. Tarjoa kokonaisina tai puolitettuina.
Kommentteja ja keskustelua