Jauhot

Myllyn jauhot valmistetaan pääosin kotimaisesta viljasta. Valitse jauholaatu käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi Karkea vehnäjauho sopii kuohkeutta vaativaan leivontaan, paneeraukseen ja kastikkeiden suurustamiseen kun taas Emännän puolikarkea vehnäjauhoilla saat taikinoihin hyvän sitkon.

Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho valmistetaan vehnänjyvän ydinosasta sekä jyvän ytimen uloimmista osista. Molemmat sopivat hiivataikinoihin joihin halutaan hyvä sitko, kuten pullien, sämpylöiden ja vaaleiden leipien leipomiseen. Jauho sitoo taikinanesteen nopeasti itseensä, joten myös taikinasitko muodostuu nopeasti.

Myllyn Paras Durumvehnäjauho valmistetaan durumvehnästä, jonka jyvät ovat lasimaisen läpikuultavia ja kovempia kuin tavallisen vehnän jyvät. Jauho on keltaisempaa ja sen venyvän sitkoaineksen pitoisuus on alhainen, joten jauho sopii hyvin pastan ja kuohkeiden pizzapohjien valmistukseen.

Myllyn Paras Karkea Vehnäjauho valmistetaan jauhamalla vehnänjyvän ytimet. Sopii kuohkeuta vaativaan leivontaan, paneeraukseen, vuokien leivittämiseen ja kastikkeiden suurustamiseen.

Myllyn Paras Hiivaleipäjauho valmistetaan vehnänjauhatuksen yhteydessä kuorikerrosta lähinnä olevasta vehnänytimen osasta. Jauho sisältää jyvän ravintorikkaat osat, jotka tekevät jauhosta tummempaa. Sopii ruokaleipien, sämpylöiden ja piirakoiden valmistukseen sekä makeisiin leivonnaisiin, joista halutaan saada terveellisempiä.

Myllyn Paras Grahamjauho sisältää kaikki vehnänjyvän osat: alkion, ydin- ja kuorikerrokset. Jauhossa on runsaasti kuitua ja ravintoaineita, joten siitä tehdyt leivonnaiset ovat terveellisempiä. Grahamjauhojen leivontaominaisuudet poikkeavat oleellisesti normaalista vehnäleivonnasta: leivän volyymi jää vehnäleivontaa pienemmäksi. Sopii ruokaleipien, sämpylöiden, korppujen ja piirakoiden valmistukseen.

  • Jauhot