Tässä on maittavien rahkamunkkien resepti. Rahka tuo munkkitaikinaan hyvän maun. Munkeista voi leipoa pyöreitä palloja, jolloin rahkatäyte sopii munkkien sisään, tai niistä voi leipoa rinkeleitä, jolloin täytettä ei käytetä. pursota pursotinsuuttimella täytettä munkkien sisään.

Varo, että rasva ei kuumene liikaa, ja ole muutenkin varovainen kuuman ja polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan! Paista munkit muutama kerrallaan upottaen ne rasvaan, käännä paiston puolivälissä.

Ainekset noin 30 annosta

Rahkamunkkitaikina:
2
dl
vettä, simaa tai maitoa
1
tlk
maitorahkaa
50
g
hiivaa
1-2
tl
suolaa
2
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1
rkl
kardemummaa
1
muna
1
dl
pullomargariinia tai voisulaa
Paistamiseen:
kasviöljyä
Pinnalle:
sokeria
Rahkatäyte:
1
tlk
maitorahkaa (250 g)
½
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1
muna
150
g
vadelmahilloa

Ohje

  1. Kuumenna neste kiehuvaksi esim. mikrossa, lisää siihen rahka, jolloin seoksesta tulee suunnilleen kädenlämpöistä. Liuota hiiva tähän. Sekoita joukkoon suola, sokerit, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten, yleiskone tms. on oiva apu tähän. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
  2. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaiseksi.
  3. Kuumenna kasviöljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla eli sen tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa munkkien paistoon.
  4. Varo, että rasva ei kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!
  5. Paista munkit muutama kerrallaan, upottaen ne rasvaan, käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele munkit sokerissa heti. Sekoita täytteen ainekset ja pursota pursotinsuuttimella täytettä munkkien sisään. Hillon ja rahkaseoksen voi laittaa munkin sisään myös erikseen tai niistä voi käyttää vain toista täytettä.

VINKKI: Kokeile myös suosittua munkkien tai munkkirinkelien reseptiä!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.