Värikäs pekonipasta

Myllyn Paras lanseerasi marraskuun alussa uuden värikkään makaronin, joka on perinteistä sarvimakaronia suurempi ja jonka makumaailmasta löytyy niin pinaattia kuin tomaattiakin.
Uusi makaroni päätyi kokeiluun pekonin kaverina ja tässä tuleekin nopea, helppo ja herkullinen arkipastaohje, joka muovautuu helposti myös kasvisversioksi kun pekonin tilalle laitetaan vaikkapa kirsikkatomaatteja!
Värikäs pekonipasta 8:lle
1 pkt Myllyn Paras Värikästä isoa makaronia (550g)
1 sipuli
Iso punainen paprika
2-3 valkosipulin kynttä
200g tuorejuustoa makusi mukaan, itsellä aurinkokuivattu tomaatti makuna
2 dl ruokakermaa
2 pkt pekonia
Mustapippuria ja suolaa
Halutessaan pastan joukkoon voi myös heittää esimerkiksi jääkaapista löytyvät juustoraasteen tai muun juuston jämät, itse lisäsin vielä edellä mainittujen reseptin osien lisäksi joukkoon palan jääkaappiin jäänyttä koskenlaskijaa.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Paista pekonit uunissa 200 asteessa noin 10 minuutin ajan. Voit myös paistaa pekonit pannulla, mutta itse koen uunin helpommaksi ja siistimmäksi tavaksi.
Paloittele sipuli ja paprika ja kuullottele niitä pannulla öljyssä kymmenisen minuuttia, jotta pehmenevät.
Lisää joukkoon ruokakerma ja tuorejuusto sekä mausteita makusi mukaan. Lisää tässä kohtaa myös mahdolliset muut juustot.
Keittele hiljaa poristen muutaman minuutin ajan.
Pilko pekonit paloiksi. Huuhtele pasta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon pekonit ja kastike, sekoita ja lämmitä tarpeen mukaan seosta hetki.
Lastenkin suusta tuli, että herkullista ja tämä ruoka tuli nopeasti! Nälkäisiin suihin katosi annokset nopeasti ja tästä satsista söi nelihenkinen perhe, jossa alakouluikäiset lapset, kaksi kertaa.
Ihanaa joulun odotusta kaikille!
Kommentteja ja keskustelua