Riisipannacotta ja marinoidut satsumat

Syksyn tullen satsumat ovat parhaimmillaan ja viilenevinä syysiltoina maistuu iltapalaksi vaikka lämmin riisipuuro, joka on helppo keitellä Myllyn Parhaan Puuroriisistä pakkauksen ohjeen mukaan.
Jäljelle jääneestä puurosta saakin mainion riisipannacottan, jonka kruunaa marinoidut satsumat!
Riisipannacotta ja marinoidut satsumat
Neljä annosta
2 dl valmista riisipuuroa
2 liivatetta
4 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi.
Laita kattilaan kerma ja sokerit, kuumenna koko ajan sekoitellen kiehuvaksi ja ota sitten pois liedeltä. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota kermasokeriseokseen. Lisää sekaan risiipuuro, sekoita tasaiseksi ja kaada tarjoiluastioihin. laita jääkaappiin noin neljän tunnin ajaksi.
Laita siksi aikaa satsumat marinoitumaan. Sitä varten tarvitset:
3-4 satsumaa
yhden sitruunan mehu
0,5 dl vaaleaa siirappia(itse käytin agave-siirappia)
1 rkl vaniljasokeria
Leikkaa satsuman viipaleet puolikkaiksi ja laita kulhoon. Sekoita keskenään sitruunan mehu, siirappi ja vaniljasokeri ja kaada satsumoiden joukkoon. Sekoita ja peitä kelmulla, anna marinoitua sen aikaa kun riisipannacotat jähmettyvät jääkaapissa.
Kun pannacotat ovat jähmettyneet, lusikoi päälle marinodut satsumat ja tarjoile!
Kannattaa muuten ottaa aina pohjasta saakka lusikalla, sillä riisipuuro hieman painuu painonsa takia pohjalle. Mutta olipa kyllä hyvää ja erilaista ja maistui lapsillekin mainiosti!
Kommentteja ja keskustelua