Raparperivanilja-viinerit

Kesän korvalla raparperit taas ponnistavat maasta ja on parasta aikaa valmistaa erilaisia raparperiherkkuja! Myllyn Paras on myös tuonut markkinoille ihanan lehtevän kaurataikinan ja tällä kertaa kokeiluun lähtikin kyseinen uutuustaikina yhdistettynä raparperiin ja vaniljaan!
Raparperihillon voi hankkia valmiina kaupasta tai jos tekee sen itse, kannattaa se tehdä päivää ennen viinereiden leipomista.
Ohje on helppo, kunhan antaa sille sen päivän verran tekeytymisaikaa.
Raparperivanilja-viinerit
10 kpl
1 pkt Myllyn Paras Lehtevää Kaurataikinaa
4 raparperin vartta (n.300-350g kuorittuina ja valmiina paloina)
2rkl vettä
2-2,5dl hillosokeria
0,5dl vaniljakreemijauhetta
1,25 dl vettä
1 muna
raesokeria
Pese ja kuori raparperit, paloittele. Lisää kattilaan raparperin palat ja vesi, kiehauta ja lisää joukkoon hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Kuori keittämisen aikana vaahto pinnalta pois. Purkita valmis hillo puhtaaseen ja kuumennettuun lasipurkkiin, anna jäähtyä huoneen lämmössä ja laita sitten yön yli jääkaappiin tekeytymään. Hillo on kiinteytynyt valmiiksi noin päivässä. Hillosta riittää toiseenkin leipomiskertaan samalle määrälle viinereitä.
Ota taikinat sulamaan noin 30min ennen suunniteltua valmistusta. Tee sillä välin vaniljakreemi. Sekoita vispilällä vaniljakreemijauhe ja vesi tasaiseksi, laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Leikkaa taikinalevyt kahtia ja voitele munalla. Laita päälle nokare vaniljakreemiä ja vierelle nokare raparpeihilloketta. Ripottele reunoille raesokeria.
Paista 200 asteessa uunin tehosta hieman riippuen 12-14 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä.
Ihanan helppoja valmistaa vaikkapa mökillä, sillä hillon ja vaniljakreemin voi tehdä valmiiksi ja napata vain pakastetaikinan mukana matkaan!
Nopeaa ja herkullista tarjottavaa kesävieraille kahvin kanssa tai vaikkapa loma-aamun kunniaksi itse herkuteltavaksi!
Ihanaa kesän alkua kaikille!
Kommentteja ja keskustelua