Pinaattiletut

Kesä on aikaa, jolloin hellan ääressä ei halua kuluttaa tuntikausia ruokaa valmistaen, vaan on kiva, että valmis ruoka on tarvittaessa nopeasti ja helposti saatavilla. Koululaiset saattavat viettää lomaansa ilman päivisin läsnä olevia aikuisia vanhempien ollessa töissä ja tällöin on myös tärkeää, että ruoka on valmiina ja vaatii vain lämmityksen.
Toisaalta kesälomalla taas aikaa kuluu paljon muuhun touhuun ja yhdessäoloon, jolloin kesämenojen lomassa on helppoa ja mukavaa vain napata jääkaapista valmis eväs, lämmittää se ehkä ja syötyään taas jatkaa seuraavaan kesäpuuhaan. Meillä lasten lempiruokia kesäaikanakin ovat perinteiset keitot, joista kasvissosekeitto nousee aina ylitse muiden. Helppo ja nopea valmistaa ja raejuuston sekä leivän kanssa sopivan täyttävä ateria. Lisäksi kaikenlainen grillattava uppoaa aina, makkarasta kanaan ja kasviksiin. Nämä toki vaativat aikuisen läsnäolon, mutta meillä erityisesti esikoinen mielellään aikuisen kanssa yhdessä osallistuu grillaamiseen ja sen valmisteluun. Osinkin itse tehty ruokahan maistuu lapsen mielestä vielä hitusen paremmalta!
Helppoja valmiiksi jääkaappiin tehtäviä ruokia keittojen lisäksi on erilaiset pastat, joiden valmistukseen ei mene kauaa ja ihania erilaisia pastavaihtoehtoja löytyykin Myllyn Parhaan valikoimista runsaasti tuomaan ruokaan vielä hieman hauskuutta! Kesäruokana meillä tykätään myös tortilloista, joiden täytteet on nopea pilkkoa ja valmistaa valmiiksi eikä tarvitse kuin lämmittää tortilla ja siihen mahdollisesti täytteeksi tuleva liha- tai kasvisvalmiste ja täyttää tuorekasviksilla loppu tortilla. Aina yhtä hitti!
Tykkään tehdä lapsille myös itse sämpylöitä ja valmiiksi täytetty sämpylä jääkaapissa uppoaakin niin aamiaiseksi kuin välipalaksikin. Myllyn Paras Sämpyläjauhoseoksella saa tehtyä tosi hyviä sämpylöitä ja mukaan taikinaan voi lisätä vaikka porkkanaraastetta antamaan väriä ja lisämakua! Kyselin lapsilta myös, mikä on aivan lemppari ruoka näin kesällä ja sehän tuli kuin tykin suusta: pinaattiletut! Meillä ne tosin ovat lempiruokaa ympäri vuoden, mutta ovathan ne nyt hyviä! Jaankin tähän ohjeen pinaattiletuille, sekä alusta asti itse tehtäville että vieläkin nopeammalle versiolle. Näissä eniten aikaa vie paistaminen, mutta kyllä niistä sitten riittääkin syötävää!
Pinaattiletut (alusta asti itse)
150 g pakastepinaattia
6 dl maitoa
3 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1–1,5 tl suolaa
2 kananmunaa
1rkl öljyä tai sulatettua voita
Paistamiseen voita tai margariinia
Sulata pinaatti. Vatkaa joukkoon kananmunat. Lisää sitten maito, jauhot, suola ja öljy. Anna turvota noin 15 minuuttia, jonka jälkeen paista pannulla voissa tai margariinissa herkullisiksi letuiksi. Tästä reseptistä tulee noin 40 pientä pinaattilettua.
Ja sitten vielä se tätäkin helpompi pinaattilettuohje, johon tarvitset vain
1 pss Myllyn Paras Pinaattilettujauhoa
6 dl vettä
Vispaa jauhoseos veteen, anna turvota 10-30min ja paista pannulla rasvassa letuiksi. Voisiko olla enää tämän helpompaa, ja lisäksi tuote on maidoton ja kananmunaton, joten se sopii lähes kaikille!
Pinaattiletut on lasten helppo lämmittää mikrossa ja syödä haluamansa lisukkeen kanssa. Meillä yksi syö puolukkahillon kanssa, toinen mansikkahillon, kolmas laittaa päälle voita. Mielikuvitus on vain rajana!
Ihanaa kesän jatkoa kaikille, muistakaa nauttia hyvästä ruoasta sekä tottakai valosta ja lämmöstä!
Kommentteja ja keskustelua