Pekonimuffinssit

Muffinssit taipuvat helposti myös suolaiseen leivontaan ja tässä tuleekin ohje pieniin herkullisiin pekonimuffinsseihin, jotka sopivat mainiosti vaikka isänpäivän aamiaiselle tai välipalaksi kotiin saapuville koululaisille!
Pekonimuffinssit (24kpl pieniä muffinsseja)
100g voita
2 munaa
200 g valitsemaasi tuorejuustoa, itsellä oli mustapippurituorejuusto
3 dl Myllyn Paras vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 pkt pekonia (itse löysin valmiiksi kuutioitua pekonia kaupasta, 200g pakkauksen ja käytin sen tähän)
1dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
Paista pekoni pannulla kypsäksi.
Sulata ja jäähdytä voi, vatkaa joukkoon munat ja tuorejuusto. Lisää joukkoon juustoraaste ja paistetut pekonit. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 12-14 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Maistuvat lämpiminä ja kylminä ja perheen nuorempi väkikin ihastui näihin. Mustapippurituorejuusto toi mukavasti makua, muttei puskenut liikaa pippuria makuun.
Kannattaa kokeilla, ovat tosiaan helppo ja näppärä välipalakin ihan kenelle vain nälkäiselle!
Kommentteja ja keskustelua