Pappilan hätävara
Marjat kuuluvat kesän herkkuihin ja kun niitä yhdistää esimerkiksi keksin, pullan ja kerman kanssa, voi saada aikaan tällaisen helpon ja herkullisen jälkiruoan eli pappilan hätävaran!
Tähän versioon on yhdistetty keksinä pakastekauramurotaikinaa ja lopputulos oli niin hyvä, että tulee varmasti tehtyä toistekin!
Pappilan hätävara
4 annosta
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa
Vadelmia
Mustikoita (metsämustikat/pensasmustikat käyvät molemmat)
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
Sokeria
Vaniljasokeria
Korvapuusteja/korvapuustipitkoa (voit käyttää esimerkiksi Myllyn Parhaan pakastepuusteja, jollei kotipakkasesta korvapuusteja löydy)
25 g voita
2rkl ruokosokeria/fariinisokeria
Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Leivo sulanut taikina tangoksi ja leikkaa se noin reilun sentin kokoisiksi siivuiksi. Litistä siivuja hieman ja paista kekseiksi 200 asteessa 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
Vatkaa vaahdoksi kerma ja lisää joukkoon mascarpone. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Leikkaa korvapuustit pieniksi paloiksi. Itsellä oli tässä puolikas itse tehty korvapuustipitko, vastasi ehkäpä kolmea Myllyn Parhaan pakastekorvapuustia.
Sulata pannulla voi ja lisää joukkoon ruokosokeri/fariinisokeri. Pyörittele pullan paloja pannulla seoksessa hetki ja anna jäähtyä.
Murskaa noin 3-4 jäähtynyttä keksiä(loput jäljelle jääneet keksit meillä syötiin sellaisinaan).
Ota neljä lasia, joissa vetoisuus noin kolme desilitraa.
Laita pohjalle kermamascarponea, sitten marjoja, pullan palasia ja taas kermamascarponea. Jatka näin kunnes päällimmäiseksi tulee kerma-mascarponesekoitusta, keksin muruja, muutama marja sekä pari pullan palaa.
Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ja tarjoile!
Maistuva jälkkäri, ja vaikka tästä tuli annoksena melko iso, ei ollut kellään ongelmia tyhjentää lasiaan!
Lämpöistä heinäkuun loppua ja elokuun alkua!
Kommentteja ja keskustelua