Pääsiäisen mokkapalat

Pääsiäinen on jo ovella ja silloin on totta kai ihanaa myös herkutella pääsiäisen henkeen! Tällä kertaa vanha tuttu suklaapiirakka, tai mokkapalapiirakka, miten kukin on tottunut sitä kutsumaan, sai päälleen vaalean kuorrutteen kera pienten suklaamunien ja muuntautui näin pääsiäiseen sopivaksi. Pidemmittä puheitta, reseptiin!
Pääsiäispiirakka (pellillinen)
3 munaa
3 dl sokeria
200g sulatettua voita
2 dl maitoa
5 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
Kuorrute
5dl tomusokeria
n. 5-6 rkl tuoreen appelsiinin ja sitruunan mehua, itse laitoin molempia, mutta voi laittaa myös vain toista
Valkosuklaata ja pieniä suklaamunia/pääsiäismunia
Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon. Viimeisenä lisää joukkoon sulatettu voi.
Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia ja anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutteen ainekset vatkaimella tasaiseksi. Voit laitta avain jompaa kumpaa mehua tai molempia. Itse käytin tuoreiden hedelmien mehua ja laitoin molempia. Jos tuntuu, että kuorrute jää tönköksi/valuvaksi, säädä itse hieman tomusokerin ja mehun määrää saadaksesi siitä helposti levitettävä.
Levitä lastalla piirakan päälle. Anna jähmettyä.
Sulata valkosuklaa matalalla lämmöllä mikrossa ja valuta lusikan avulla raidoiksi piirakan päälle. Painele valkosuklaakohtiin heti koristeeksi tarkoitetut pääsiäismunat sopivin välimatkoin, jotta piirakka on helppo leikata myöhemmin. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa, leikkaa paloiksi ja herkuttele!
Tarjosimme tätä lapsen synttäreillä, joten sopii pääsiäisen lisäksi mainiosti myös kevään muihin juhliin!
Kommentteja ja keskustelua