Mämmisuklaakakku valkosuklaamoussella

Pääsiäiseen kuuluu ehdottomasti mämmi ja erilaiset pääsiäiskarkit sekä suklaamunat! Kun niitä hieman yhdistelee, saa aikaan ihanan mämmisuklaakakun!
Tuhti mämmillä ja tummalla suklaalla maustettu kakku saa pinnalleen raikkaan valkosuklaamoussen ja tottakai pääsiäisnameja jokaisen oman maun mukaisesti!
Mämmisuklaakakku valkosuklaamoussella
Pohja
150 g tummaa suklaata
150 g voita
3 dl mämmiä
3 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Valkosuklaamousse
2 dl kuohukermaa
200 g appelsiini- tai sitruunatuorejuustoa
200 g valkosuklaata
Pinnalle
pääsiäissuklaita ja -nameja oman makusi mukaan
Sulata kattilassa miedolla lämmöllä tumma suklaa ja voi.
Ota pois liedeltä ja lisää joukkoon mämmi.
Vaahdota munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa munasokerivaahtoon sulatettu tumma suklaa-voi-mämmi-seos.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Älä sekoita enempää kuin sen verran, että taikina on tasaista.
Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 24cm) voilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa 200-25 minuuttia, niin että kakku jää keskeltä hieman kosteaksi, mutta on reunoilta kypsä.
Anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto sekä sulatettu valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle ja koristele suklailla ja nameilla.
Kakussa maistaa mämmin juuri sopivasti ja se maistuu siksi myös heille, jotka eivät ole niin mämmin ystäviä. Valkosuklaamousse tuo ihanaa raikkautta päälle ja meillä tämä oli sekä aikuisten että lasten makuun menevä!
Mukavaa kevään odotusta kaikille!
Mukavaa kevään jatkoa ja ihania retkiä kaikille, nyt on hyvä aika lähteä metsään ja luontoon!
Kommentteja ja keskustelua