Kesäkurpitsa-pekonipiirakka
Vielä on kesää, ja etenkin kesäkurpitsaa, jäljellä! Kesäkurpitsasta saakin mainion piirakan muiden kesäisten kasvisten kaveriksi ja lisäkseen ne saivat tähän pekonin. Piirakka toimii hyvin myös kasvisversiona, jolloin siihen tosin kannattaa lisätä hieman suolaa. Tämä siksi, että pekoni tuo piirakkaan suolaisuutta, ja sen jäädessä pois, makua tarvitaan hieman lisää suolalla tai muilla mausteilla.
Kesäkurpitsa-pekonipiirakka
1 pkt Myllyn Paras piirakkataikina suolainen
1 pkt pekonia
n. 200g pätkä kesäkurpitsaa
150-200g kirsikka-/miniluumutomaatteja
1 kesäsipuli varsineen
2dl paahdettu sipuli ruokakermaa, itsellä oli kaurakerma tässä maussa kokeilussa
200 valkosipulituorejuustoa tai sama määrä muuta tuorejuustoa oman makusi mukaan
2 kananmunaa
1 tl yrttisekoitusta
0,5 tl suolaa (jos jätät pekonin pois, laita 1 tl)
mustapippuria
100g juustoraastetta
Koristeeksi basilikan lehtiä
Ota pakastetaikina sulamaan noin tunniksi ennen leivontaa. Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Pilko pekonit, kesäkurpitsa ja sipuli varsineen ja paista niitä pannulla hetki, kunnes ne ovat kypsiä muttei vielä ruskistuneet.
Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi kerma, tuorejuusto, munat ja mausteet.
Laita piirakkavuokaan pekoni-sipuli-kesäkurpitsaseos. Halkaise minitomaatit ja ripottele ne päälle. Lopuksi kaada joukkoon tuorejuusto-kerma-munaseos ja kaikkein päällimmäiseksi tulee juustoraaste.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-35 minuutin ajan.Koristele jäähtynyt ppiirakka basilikan lehdillä.
Kaurakerman kanssa piirakasta tulee hieman rusehtavampi kuin tavallisen ruokakerman kanssa, mutta kaurakerma antoi mukavaa erilaista makua piirakalle. Piirakka sopii tarjottavaksi niin juhliin kuin iltapalaksikin.
Se maistuu sekä lämmitettynä että kylmänäkin ja toimii tosiaan mukavasti kasvisversiona ilman pekoniakin.
Nautinnollisia loppukesän päiviä!
Kommentteja ja keskustelua