Pizza voi olla makea herkku!

Mansikkapizza

Pizzani on tällä kertaa kesäinen ulkona grillissä valmistettu mansikkapizza.

Tosiaan, pizza voi olla makeahko! Googlatessa huomasin, että mansikkapizzaa on tehty muutamille reseptisivuille aika samantyyppisesti: vuohenjuusto tai ilmakuivattukinkku mansikan seurana ja paljon juustoraastetta päälle. Taatusti ovat hyviä nuokin pizzat. Tällä kertaa ideoin pizzan, joka on oikeasti makea herkku ilman kinkkua. Tämä pizza on jälkiruoka tai se sopisi vaikka kahvipöytään. Tässä mansikkapizzassa ei ole vuohenjuustoa, kinkkua, eikä paksua juustokuorrutusta.

Käytin leivontaan Myllyn Paras Pizzajauhoja, sillä kokemuksesta tiesin, että näillä jauhoilla pizza on helppo kaulia. Pizzataikina on helppo käsitellä ja jauhoista leivottu taikina pitää kaulittaessa muotonsa venymättä takaisin. Voit luonnollisesti leipoa pizzapohjan myös durumvehnäjauhoista.

Mansikkapizza

Kun teen hiivalla kohotettavaa taikinaa, lämmitän ensin veden kädenlämpöiseksi, siis 37 asteeseen. Se on lämpimämpää kuin arvaisikaan. Jauhot lisäsin ensin puuharukalla vatkaten, jotta jauhojen tärkkelys saa imeä rauhassa nestettä itseensä. Vasta alustuksen loppupuolella otin käden käyttöön. Ja pitää jaksaa vaivata, ei saa olla hätäinen, yksi minuutti ei todellakaan riitä hyvän taikinasitkon muodostumiseen.

Kohotin hiivataikinan lämpimässä paikassa leivinliinan alla, minulla se onnistui aurinkoisella ikkunalaudalla. Myös grillin reuna on hyvä paikka. Kohotukseen kului puolisen tuntia. Kun painoin sormella kohonnutta taikinaa, siihen tuleva sormenjälki pongahti takaisin. Nyt taikina on valmista. Leivoin pieniä pohjia ohjeeni mukaan kaulimella, mutta leivonta olisi onnistunut käsin taputellenkin. Kätevimpiä on leipoa melko pieniä pizzoja; ne ovat helpoimpia käsitellä grillattaessa.

Mansikkapizza

Asetin pizzapohjat kaksikerroksisten foliopalojen päälle, jotka toimivat paistoalustoina. Foliot sivelin öljyllä; näin taikina ei tartu folioon.

Makeaan pizzaan en laita lainkaan tomaattia, se ei sovi mielestäni marjojen kanssa. Tähän pizzaan tuleva juusto ei ole Emmental-raastetta, vaan juusto on makeaa tuorejuustoa. Levitin tuorejuuston heti ensimmäisenä pohjille. Sitruunanmakuinen tuorejuusto on mansikan makukaveri, käytin sitä. Viipaloin päälle mansikoita. Jos mansikat ovat kiinteitä, kokeilepa viipaloida ne munaleikkurilla, saat tasaisia viipaleita. Mansikoiden päälle laitoin vaahteransiirapilla maustettua ranskankermaa. Pinnalle ripottelin mantelilastuja ja sitruunanmakuista valkosuklaaraastetta, ne kruunasivat herkun. Kyllä tummakin suklaa varmasti sopisi tähän, voit kokeilla myös sitä.

Mansikkapizza

Seuraavaksi oli vuorossa näiden pizzojen vaativin osuus. Lämmitin grillin noin eli 200 asteeseen eli 400 fahrenheit, joka lukee monissa grilleissä. Paistamista kannatti tarkkailla, sillä grilleissä on todella paljon eroja. Mielestäni paras tulos tulee, kun grilli on kunnolla kuuma. Grilli on kuuma, kun on jo grillattu pihvit tai makkarat, makeat pizzat paistoin lopuksi jälkiruoaksi. Toisella kertaa grillasin niin, että otin lämmön puolessa välissä paistoa pois grillistä. Toisella kertaa, eri grillillä paistaessani, nostin pizzat puolessa välissä paistoa yläritilälle viimeiseksi viideksi minuutiksi. Monien mielestä parhaan tuloksen takaa pizzakivi, sitä kannatta käyttää, jos sellaisen omistaa. Mutta hyvin siis onnistuivat pizzat grillissä ilman pizzakiveä.

Mansikkapizza

Mansikkapizza

Katso resepti.

Variation tag

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.