Passion raikastaa pashan, leivo makoisia pasha-passionleivoksia

Pasha-passionleivokset

Pääsiäisen jälkiruokiin kuuluvat useimmiten mämmi ja pasha. Tällä kertaa valitsin jälkiruoka- ja kahvipöytäherkun raaka-aineeksi makoisan pashan. Tyypillisimmillään pasha on elämässäni tarkoittanut maitorahkasta, voista, sokerista ja kuivatuista hedelmäpaloista valmistettua valutettua pashaherkkua. Olen yleensä tehnyt pashan hieman vähemmällä rasvalla ja sokerilla kuin arvelen perinteisimmin pashan tehtävän. Varsinkaan entisaikaan rasvaa ei säästelty, koska pääsiäisherkut olivat lopetus paastolle. Hieman keveämpänä pasha on mielestäni ihana herkku. Niin tulee olemaan näissäkin leivoksissa.

Tämän uuden pashaleivosohjeen innoittajana ovat passionhedelmät, joita oli tarjolla taannoin Vietnamin matkallani sellaisenaan tuoreina joka aamu, sekä usein jälkiruokana ja myös mehuissa. Passion on sikäli ihana hedelmä, että se raikastaa pashan. Niinpä sitruunaa tai kuivattuja hedelmäpaloja ei tarvita. Vanilja riittää mainiosti mausteeksi.

Passionhedelmät

Leivosten pohjat syntyvät kätevästi Myllyn Paras Pyöreästä Kauramurotaikinasta. Helpoiten leivokset onnistuvat silikonimuotteihin leivottuna. Taikina jaetaan 12 osaan ja painellaan muottien pohjille ja reunoille ohuelti. Pohjat paistetaan sellaisenaan. Uudistunut kauramurotaikinan koostumus on hyvä leivospohjiin, sillä pohjat kestävät ehjinä. Jos silikonisia leivosmuotteja ei ole, voi käyttää muitakin muotteja, kunhan ne voidellaan hyvin. Leivospohjat voi myös valmistaa ja paistaa jo aiemmin valmiiksi ja täyttää ne vähän ennen tarjoilua.

Muotit ja taikina

Jäähtyneet leivospohjat on hyvä kostuttaa hieman, mutta kostutuksen kanssa tulee olla tarkkana, sillä liika neste, varsinkin jos leivoksia säilytetään pidempään, pehmentää liikaa leivoksia.

Leivospohjat

Näihin leivoksiin tulevaa pashaa ei tarvitse valuttaa, vaan se on mainiota juuri ihanan pehmeänä rapeiden leivospohjien päällä. Pashassa oleva voi kovettaa pashan rakennetta hieman, kun leivoksia säilytetään viileässä. Tuore passion antaa pashalle mielenkiintoisen hapan-makea twistin.

Kätke näihin leivoksiin pääsiäisen kunniaksi yllätys: pieni suklainen muna pashatäytteen alle. Siitä herkun nauttija ilahtuu varmasti.

Pääsiäismuna

Tee koristelu juuri ennen tarjoilua kauniisti pääsiäismunin. Koristelua ei kannata tehdä aiemmin, jotta koristemunista ei irtoa väriä tai suklaata sotkien leivosten ulkonäköä.

Katso resepti.

Pasha-passionleivokset

 

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.