Illanistujaisherkkuja pikkujouluihin, lehtevää Nyhtispizzaa ja muita herkkuja

Pikkujoulublogi Puffed pizza 2016 , kypsä

Pikkujoulun aikaan on mukava kutsua ystäviä kylään pienen syömisen merkeissä. Jotta ruokatarjoilusta ei tulisi liikaa rasitetta, kannattaa tehdä yksi vieraiden mielenkiintoa herättävä ruoka. Muut tarjottavat voivat olla helpompia, jo aiemmin kokeiltuja, hyväksi havaittuja herkkuja. Jos kutsujen järjestäminen tuntuu työläältä, muista toki, että vieraiden kanssa on kiva kokata yhdessä.

Kehittelin uuden reseptin, joka sopii tämän vuoden trendeihin ja joka on niin ruokaisaa, että syötävä ei lopu heti kesken. Pellillinen syötävää on hyvä valinta, kun porukkaa on paljon. Uusi suolainen herkku sopii mainiosti illanistujaisiin, varsinkin nyt pikkujoulunaikaan, mutta lämmittää toki vieraita muulloin talvisina iltoina.

Härkis ja Nyhtis

Vuoden 2016 suurin ruokatrendi ovat olleet lihan korvikkeet: Nyhtis eli nyhtökaura, Härkis eli härkäpapuvalmiste ja MiFu eli paistettava ruokarae. Niistä on tehty reseptejä niin ruokiin kuin leivonnaisiin. Todellisuudessa uutuustuotteiden käyttö on vielä vähäistä. Lähes aina kun kysyn tutuiltani näistä uutuuksista, saan kuulla, että kerran on kokeiltu tai kerran on saatu tutun luona maistaa, mutta ei ole osattu sen enempää käyttää uutuustuotteita. Niinpä hyödynsin nyt suosittuja uutuusraaka-aineita ideoimalla pikkujoulureseptini niihin pohjautuen.

Nyhtis ja Härkis

Tämä ”puffed” pizza on lehtevä pizza, jonka leipomisessa säästyy pizzataikinan tekemiseltä. Käytä pohjaan valmista lehtevää pakastetaikinaa. Kätevin on iso lehtevä taikinalevy, käytin Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä, mutta toki reseptin voi tehdä laittamalla irrallisia lehti- tai voitaikinalevyjä uunipellille vieri viereen. Lehtevä taikinapohja kannattaa esipaistaa uunissa ennen täytteiden levittämistä. Vaihtoehtoisesti voit luonnollisesti tehdä perinteisen pizzapohjan.

Tähän lehtevään pizzaan sopivat täytteeksi hyvin trendikkäät Nyhtis ja Härkis; toki MiFu-raettakin voit kokeilla. Jos haluat leipoa tästä vegaanisen version, käytä kahta ensimmäiseksi mainittua ja valitse pizzajuustoksi vegaanista juustovalmistetta sekä unohda vuohenjuusto täytteestä. Jos syöjistä vain osa on vegaaneja, laita vuohenjuustoa vain toiseen reunaan puffed pizzaa.

Lehtevä Nyhtispizza

Muista koristelu: Nyhtispizza raikastuu ripottelemalla kypsän pizzan päälle rucolanlehtiä.

Lehtevä Nyhtispizza

Katso Lehtevän Nyhtispizzan resepti.

--------------------------------------------------

Pikkujouluihin 2016 valitsin lisäksi jo aiemmin tekemistäni resepteistä maistuvat Pikkupiparit Cocktailpaloina eli piparit suolaisin / happamin täyttein: valkohomejuustolla ja viikunahillolla, luumumarmeladilla ja sinihomejuustolla sekä omenamarmeladilla ja sitruunatuorejuustolla.

Pikkupiparit Cocktailpaloina

Pikkupiparit Cocktailpaloina

Lisäksi tämän pikkujoulun valinnaksi muistui mieleeni muutama joulu sitten Jethro Rostedtin kanssa leipomani herkut, Pippurihärkä Joulutortut ja Karpalo-valkosuklaasydämet. Pieni leipominen on mukavaa helppoa puuhastelua ennen vieraiden tuloa tai vieraiden kanssa yhdessä. Katso reseptit ja video niihin tästä.

Pippurihärkä Joulutortut

Video

Pippurihärkä Joulutortut

Karpalo-Valkosuklaiset Sydämet

Video

Karpalo-valkosuklaiset sydämet

Makea naposteltava on aina menestys. Tässä vielä pari juttua, joita ei kannata unohtaa, kun illanviettoon tulee makeita herkkuja rakastavia vieraita.

Joulukarkit kauralla

Joulukarkit Kauralla

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.