9.-11.9. Viikonloppu Cape Codiin newyorkilaisten jetsettien kesänviettopaikkaan

Cape Cod

Lue myös matkakertomuksen ensimmäinen ja kolmas ja neljäs osa.

Matkani jenkkimaisemat vaihtuvat, sitä mukaa myös ruoka. Viikonlopuksi saavuin Bostonin liepeille Billericaan. Perjantaiaamusta lähdimme ystävättäreni kanssa autolla kohti Cape Codia, tarkemmin Hyannikseen. Niillä seuduilla viettävät viikonloppujaan New Yorkin rikkaat. Heillä tyypillinen tapa on painaa viikolla todella pitkää työpäivää, jotta viikonloppu alkaisi jo perjantaina puolilta päivin ja aikaa lomailla kauniissa maisemissa olisi mahdollisimman paljon. Cape Codin alue oli täynnä toinen toistaan ihastuttavampia merenrantaravintoloita.

Cape Cod

Aamupalan söimme perjantaina Hyanniksen Golf Clubilla. Siinä vaiheessa oli jo aamupäivä ja sisäisen kelloni mukaan lähes ilta-aika Suomessa, joten nälkä oli kova. Niinpä ajattelin kerrankin riskeerata ja ottaa clubin suositteleman aamupalahampurilaisannoksen. Tämäntyyppinen aamupala kun ei ole lainkaan minun juttuni, vaan smoohiet ja puurot kutsuvat minua paljon enemmän. Mitä sisälsikään aamupalahampurilainen, jonkun mielestä kaiken oleellisen: vaalea sämpylä, lihapihvi, pekonia, paistettu paneroitu kalafilee, paistettu muna, hitunen salaattia ja tomaattia, ranskalaisia. EI jäänyt nälkä, vaikka kiersimme golfkenttää yli 4 tuntia yli 30 asteen helteessä, vatsani oli aina vaan niin täynnä. Oli helppo tehdä päätös, tämä oli ensimmäinen ja viimeinen aamupalahampurilainen.

Cape Cod

Menimme Hyanniksesta Marha’s Vineyard saarelle, josta vuokrasimme pyörät. Parasta antia olivat merenelävät, tyypillinen ruokalista sisälsi erilaisia kaloja, simpukoita, ostereita ja lobstereita eri muodoissaan. Harmillisen usein hienon mereneläväannoksen kylkeen oli listalle laitettu tylsästi ranskalaiset perunat, uuniperuna tai riisi. Mutta opin kyllä huomaamaan, että ihanan salaatin sai, kun pyysi - lisämaksusta!

Cape Cod

Cape Cod

Juomina tarjolla eniten oli oluita, mutta viinit proceccoineen ja kuohuvineen löytyivät helpolla useimmista paikoista. Pyöräillessä osuimme myös paikalliseen Bad Martha Farmer’s Breweryyn, jossa oli ”Beer tasting”. Makuina oluissa olivat hauskasti tunnetut maut kuten banaanileipä tai mustikka.

Cape Cod

Cape Cod

Hyanniksen alueella ei ollut pulaa herkuista. Idyllisiä kahviloita oli paljon ja mikä ilahduttavinta, heille kaikille tuntui riittävän asiakkaita. Kahvilan pitäminen näillä seuduilla on paljon palkitsevampaa kuin Suomen pikkukylissä. Täällä merenranta-alueella erikoisruokavaliot eivät suuresti nostaneet itseään esille, toisin kuin oli Manhattanilla. Ehkä lomalla ruoan ja herkkujen kanssa järkeily unohtuu Amerikassakin. Viikonlopun parhaaksi, kielen mukanaan vieväksi herkuksi osoittautui jenkkiläinen rantaherkku Key Lime Pie, joka on näemmä kanatutunut Floridan rannoilta aina Bostoniin asti monien kahviloiden herkuksi. Tuon reseptin tulen vielä itse tekemään Suomen olosuhteisiin. Katso Arja Elinan Key Lime Pie -resepti.

Cape Cod

Cape Cod

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.