Suklaamuna-leivokset pakastetaikinasta, tarvitset vain 3 raaka-ainetta!

Suklaamuna-leivokset pakastetaikinasta

Tässä kokeilussa oli tehtävänä kokeilla, miten pääsiäismunat toimivat leivonnassa. Testissä oli maistelemassa 4 eri-ikäistä henkilöä, naisia ja miehiä.

Testissä oli käytössä vain 3 raaka-ainetta:

  1. pakastetaikina
  2. suklaamuna
  3. sitruunarahka

Tein kokeilun, josta syntyy helppo resepti kuluttajille helppo ja jossa ei käytetä liian monia aineita, vain 3 eri raaka-ainetta.

A: Valitut Myllyn Paras -pakastetaikinatuotteet: testattiin 3 eri taikinaa

  • Myllyn Paras Voitaikinalevyt, 500 g
  • Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina, 380 g
  • Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea, 380 g

Kaikki taikinat sulatetiin pakkausten ohjeiden mukaan.

Taikinoiden käyttäytymistä leivoksissa vertailtiin.

B: Valitut suklaamunatuotteet, testattiin 2 kokotäytteistä munaa, iso ja pieniä)

  • Mignon, suklaamuna 4 x 52 g (Fazer, manteli-pähkinänougat-täystäyte kuorittavissa munankuorissa)
  • Suklaarae, pikkumunat, 130 g (Cloetta, pienet maitosuklaiset munat syötävin värikuorin)

Kokeiluun valittiin pääsiäismunatuotteet, joita on helposti saatavilla ja jotka ovat täyttä tavaraa, pelkkiä suklaakuorisia munia ei käytetty tällä kertaa testiin. Testissä haluttiin nähdä, miten pääsiäismunat käyttäytyvät leivonnaisissa ja miten ne kestävät uunissa paistamisen.

C: Rahka

  • Maustettu rahka sitruuna, 2 x 200 g, Valio

Kokeiluun valittiin kolmas raaka-aine, sitruunarahka, tasoittamaan makeita makuja.

Raaka-aineet

Raaka-aineet

SUKLAAMUNALEIVOKSET

8 kpl

Leivospohjat:
1 pkt Myllyn Paras Voitaikina (500 g)
tai Pyöreää Piirakkataikina, makea (380 g) tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)

Täyte:
400 g maustettua rahkaa, sitruuna (2 tlk)
n. 200 g suklaamunia, esim. 4 kpl Mignon-suklaamuna, iso tai Cloetta-suklaarae, pikkumunat 1–2 pussia

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä. Mikäli käytät Mignon-munia, kuori ne kopauttamalla kuorta pöytään ja kuorimalla munat.

Käytä pikkupiiraisiin mieluiten folio- tai alumiinimuotteja. Jos käytät taikinalevyjä, jaa ne puoliksi ja kauli ne neliöksi, jotka ovat riittävän isoja muottien pohjille ja reunoille.

Jos käytät piirakkataikinaa, kauli se noin 3 mm:n levyksi ja ota siitä ympyröitä isolla pyöreällä muotilla tai tölkin tms. astian suulla, halkaisija saa olla noin 12 cm.

Jaa taikinakuppeihin ensin rahka.

Puolita 4 isoa suklaamunaa ja aseta ne pyöreä puoli ylöspäin leivosten keskelle. Jos käytät pikkumunia, laita niitä keko rahkan päälle, 6–8 kpl.

Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.

Nauti jälkiruoaksi kuumina, jolloin suklaa on lämmintä herkkua tai jäähtyneinä, esimerkiksi pääsiäisen kahvileivoksina. Mikäli irrotat leivokset vuoista, tee se vasta jäähtyneenä. Halutessa leivokset voi koristella pienillä suklaamunilla.

Suklaamunaleivokset

TULOKSET

A: TAIKINAT

Myllyn Paras Voitaikinalevyt

-> Lehtevin tulos kokeilutaikinoista, lehtevyys sopii mainiosti suklaan kanssa, koska näin suussa on makuparina rakenteeltaan rapeaa ja kiinteää tuotetta.

-> Taikina paistui hyvin täytteen alta, kun leivos paistetaan uunin alaosassa.

Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina

-> Kauramuron maku sopii hienosti suklaan ja rahkan kanssa.

-> Paistotulos tummin, mutta se ei sinänsä haittaa, koska on tumman suklaan parina.

-> Taikina paistui hyvin täytteen alta, kun leivos paistetaan uunin alaosassa.

Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea

-> Vaalea taikina on neutraalein maultaan, joka sopii, kun halutaan korostaa suklaan ja rahkan makuja.

-> Paistotulos kauniin vaalea, leivoksen rakenne kestävin ja leivos klassisen kaunis.

-> Taikina paistui hyvin täytteen alta, kun leivos paistetaan uunin alaosassa.

B: SUKLAAMUNAT

Mignon-muna

-> Mignon-muna on aitoon kananmunankuoreen käsin valettu herkku, joka sulkee sisäänsä suussa sulavan mantelipähkinänougattäytteen.

-> Munaa kuulee usein kutsuttavan ”täysisuklaamuna”, mutta sisällys on on mantelipähkinänougattia, ei siis tummaa suklaata.

-> Mignon-muna kesti hyvin uunissa paistamisen, ei kuohunut, ei valunut eikä menettänyt pyöreää muotoaan, jopa munan pyöreyttä ylös leivoksesta säilyi hiukan.

-> Täyte on erityisen herkullinen kuumana.

-> Toisaalta jäähtyneenä syntyi ihanan suklainen herkkuleivos kuuman kahvin kanssa.

-> ”Houkuttelevan näköinen!”

-> ”Suklaamuna säilynyt munan muodossa.”

-> ”Kaikki kyllä menee, vaikea syödä vain puolet.”

Cloetta-suklaarae

-> Cloetta-suklaarakeet ovat pääsiäismunan näköisiä, värikkäitä suklaarakeita, jotka sisältävät 70 % maitosuklaata.

-> Pienet maitosuklaiset munat syötävin värikuorin voi käyttää sellaisenaan leivonnaisiin.

-> Värilliset suklaamunat kannatta laittaa leivonnaisten pintaan, jolloin pikkumunien kuorien väri ei liukene nestemäiseen osaan.

-> Suklaamunat tulee laittaa vasta juuri ennen paistamista leivosten päälle.

-> Pienet suklaamunat kestivät yllättävän hyvin paistamisen, munien muoto säilyi, mutta kuorien väri hieman irtosi vähän ja rikkoontui hiukan paistettaessa.

-> Tämän voi korjata laittamalla paistamisen jälkeen pieniä suklaamunia uunissa olleiden päälle.

-> Suklainen maku oli hyvä niin kuumana kuin kylmänä.

-> Idea pidettiin hyvältä esimerkiksi jäljelle jääneille pikkumunille, joille ei ole tullut muuten syötyä.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.