Parhaat sienireseptit

Sieni-tomaatti muffinit

Syksyn sienisatoa kannattaa kerätä ja käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa. Sienet sopivat yhtä hyvin erilaisiin pääruokiin, kuin pikkusuolaisiin välipaloihin tai piirakoihin. Sienten energiapitoisuus on alhainen ja ne ovat erinomaisia kivennäis- ja valkuaisaineiden lähteitä. Lisäksi sienistä saadaan B-vitamiineja, rautaa ja seleeniä.

Tuttuun reseptiin saat vaihtelua käyttämällä erilaisia sieniä. Sienisatoa kannattaa käyttää sekä tuoreeltaan että myös kuivata tai pakastaa. Katso Marttaliiton ohjeet sienten kuivaamisesta ja pakastamisesta.

Jotta sienimetsällä kori täyttyy turvallisesti, opettele tunnistamaan keräämäsi sienet kunnolla. Mikäli opettelet pari uutta sientä vuodessa, kasvaa tuttujen sienten valikoima nopeasti ja pystyt keräämään sieniä monipuolisemmin. Voit ottaa osaa vaikka sienikurssille, joita järjestävät erilaiset yhdistykset ja järjestöt.

Myös viljellyistä sienistä saadaan maukasta ruokaa ympäri vuoden, valkoiset ja ruskeat herkkusienet, siitakesienet ja osterivinokkaat sopivat myös näihin resepteihimme.

Kantarelli-cannellonit

Sienipiirakka

Sieni-tomaatti muffinit

Ohukaiset sienillä tai valkosuklaalla

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.