Pakasteista herkkuja pöytään hetkessä

Tarte Flambee

Pakastin löytyy tänä päivänä melkein kodista kuin kodista, mutta vielä 1960-luvun alussa se oli harvinaisuus, jota käytettiin lähinnä metsästettyjen ja teurastettujen lihojen säilytykseen. Pakastimet tulivatkin ensimmäisiksi maaseudulle, kun taas jääkaapit yleistyvät ensin kaupungeissa vuosikymmen aikaisemmin. 

Pakastin on helpottanut jo pitkään kotitalouden ruokahuoltoa muun muassa vähentämällä hävikkiä. Teollinen pakastusprosessi on tehokas ja esimerkiksi kasvikset pakastetaan hyvin nopeasti korjuun jälkeen. Siksi kasvikset säilyttävät hyvin ravintoarvonsa pakastaessa – jopa paremmin kuin pitkään varastoidut, käsittelemättömät kasvikset. Sama koskee marjoja. Kun pakastin on monipuolisesti varusteltu, saa nopeasti hyvää ja herkullista myös niinä päivinä, kun kauppareissu jää väliin. 

Pakastetaikinoista herkkuja pöytään helposti

Pyöreä piirakkataikina on helppo levittää piirakkavuokaan. Esimerkiksi Myllyn Paras valmistaa pyöreällä muodolla perinteisen suolaisen ja makean piirakkataikinan lisäksi myös Ruis-kaura -taikinaa sekä Kauramurotaikinaa. Kaura tuo taikinaan mukanaan maukkautta ja kolme kertaa enemmän kuitua. 

Valmiiden voi-, lehti- ja torttutaikinoiden lehtevyys syntyy koneellisessa kaulinnassa, jossa taikinaan kaulitaan yli sata kerrosta. Taikinoiden avulla syntyvät suolaiset ja makeat piirakat, klassinen Beef Wellington tai vaikka nopea ja herkullinen Tarte Flambee, jonka teet vaikka vieraiden odottaessa. Kokeile ja ihastu! 

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.