Yrttinen sienimuhennos

Myllyn Paras
3-4:lle
250g
tai Täysjyvä Fusilli Makaronia
Kastike:
200gsäilöttyjä tai esikäsiteltyjä sieniä (n. ½ l tuoreita)
pala purjosipulia
1punainen paprika (100 g)
4dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
2dl(laktoositonta) kermaa
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlyrttisuolaa
1tlbasilikaa
½-1tltimjamia
½-1tlkirveliä
persiljaa koristeeksi

Valmistusohje

Valmista ensin pastakastike seuraavasti. Esikäsittele tuoreet sienet, jos käytät niitä. Suikaloi
purjosipuli ja kypsennä sitä mikroaaltouunin kestävässä kulhossa n. 2 min.
Suikaloi sienet ja paprika, lisää ne kulhoon, samoin 1 dl maitoa ja kerma.
Kuumenna seos kiehuvaksi uunin täydellä teholla (n. 4 min).
Muhennoksen kuumentuessa sekoita tasainen suurus 1 dl:sta
maitoa ja vehnäjauhoista. Sekoita suurus ja yrttimausteet hyvin muhennokseen ja
kypsennä mikroaaltouunissa, kunnes muhennos sakenee. Sekoita ja jatka
kypsennystä 1+1+1 min aina välillä sekoittaen.

Keitä ½ pussia (250 g = n. 7 dl) Myllyn Paras Fusilli
Makaronia tai Täysjyvä Fusilli Makaroniapakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile välittömästi
yrttisen sienimuhennoksen kanssa, jonka olet valmistanut ennen makaronien
keittämistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein pakastamistani herkkutateista em. ruoan paistinpannulla liedellä. Jätin kerman pois.Erinomaisen herkullinen pastakastike. Suosittelen ja teen uudelleen. On aika käyttää pakastesienet!