Vohvelit suolaisella ja makealla täytteellä

Vohvelit suolaisella ja makealla täytteellä
40 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Vohvelit maistuvat makeiden ja suolaisten täytteiden kera. Vohvelit sopivat tyylikkäiden täytteiden kanssa mainiosti myös vierastarjottavaksi. 
  •  
  • Tarjoa vohvelit esim. vaahterasiirapin, marjojen tai hedelmäkuutioiden sekä tuorejuuston, jäätelön tai kermavaahdon kera. Tässä reseptissä olemme käyttäneet mansikoita ja vadelmia. Suolaisen täytteen saat helposti esim. kasviksista ja ranskankermasta, kuten tässä reseptissä. Vaihtoehtoisesti voit sekoittaa ranskankermaan hieman maustettua tuorejuustoa ja katkarapuja tai pilkottua savulohta.
  •  
  •  Saat vähälaktoosisia vohveleita, kun valitset vähälaktoosisen kerman ja vähärasvaisempia vohveleita, kun käytät nesteenä pelkästään kivennäisvettä.
8 vohvelia
Vohvelitaikina:
3dlkivennäisvettä
2dlruoka- tai muuta kermaa
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
Paistamiseen:
pullomargariinia
Suolainen täyte:
1tlkmaustettua hapankermaa (creme fraiche, 100-200 g)
1rskirsikkatomaatteja
½kurkku
Makea täyte:
1tlkvaniljalla maustettua tuorejuustoa (n. 200 g)
1lmansikoita tai vadelmia

Valmistusohje

Valmista taikina pakkauksen ohjeen mukaan: mittaa kivennäisvesi ja kerma kulhoon ja vispilöi sekaan lettu- ja vohvelijauhot. Anna turvota jonkin aikaa.

Paista vohvelit vohveliraudalla keskilämmöllä. Katso, että ne eivät pala. Mikäli haluat, että vohveleita riittää molemmille täytteille, tee taikinaa tupla-annos! Pakkaa vohvelit retkelle niin, että välissä on aina voi-/leivinpaperi.

SUOLAINEN TÄYTE: Puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi kurkku. Sekoita ne ranskankerman joukkoon.

MAKEA TÄYTE: Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja levitä sitä vohvelin päälle. Laita päälle runsaasti mansikoita tai vadelmia. Herkuttele.

VINKKI:  Hieman hienomman piknikin saa järjestämällä vohveli-pikinikin; voit tehdä vohveleille joko suolaisen tai makean täytteen. Tätä varten siis nähdään vaivaa ennen retkeä ja paistetaan vohvelit valmiiksi sekä valmistellaan/hankitaan täytteet. Ota mukaan täytteet kylmälaukkuun kera kylmäkallejen, jotta ne säilyvät hyvinä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Hei! Ihanan tuntuinen ja helppo vohvelitaikina.Mutta mitä pitävät sisällään nämä valmiit jauhoseokset?Sisältääkö se esim.munaa tai maidon ainesosia? kesäterveisin Tuula
Lettu- ja Vohvelijauhon ainekset: vehnäjauho, vähälaktoosinen rasvaton maitojauhe, ohrajauho, vehnätärkkelys, munanvalkuaisjauhe, sokeri, leivinjauhe (E450, E500), suola, jauhonparanne (askorbiinihappo). Terveisin, Kuluttajaneuvonta