Vauvajuhlien hedelmäsalaatti

Vauvajuhlien hedelmäsalaatti
8 annosta
Rouhea kauramure:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
1dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
1 ½dlfariinisokeria
Vaunut:
1hunajameloni
vihreää silkkinauhaa
Salaattiin:
2dlmelonin hedelmälihaa kuutioina
1–2 appelsiinia
¼ananas
2dlviinirypäleitä
1tlvaniljasokeria
1granaattiomena
Pyörät:
2limeä

Valmistusohje

Sulata kauramurotaikina huoneenlämmössä. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti. Murusta sulanut kauramurotaikina pellille ja sekoita kaurahiutaleet ja fariinisokeri joukkoon. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kääntele pellillä olevia aineksia pari kertaa paiston aikana. Jäähdytä ja rouhi tarvittaessa. Ripottele kauramuretta tarjoiluvadille.

Leikkaa vesimelonista neljännes pois vaunukopan muotoon ja irrota hedelmäliha terävällä veitsellä leikaten. Kuivaa ja siisti hunajamelonin pinta talouspaperilla ja sido silkkinauha vaunukopan koristeeksi. Leikkaa vaunujen työntökahva hunajamelonin neljänneksestä, irrota hedelmäliha ja kiinnitä kahva vaunuihin cocktailitikuilla. Nosta vaunut kauramureen päälle tarjoiluvadille.

Paloittele esikäsitellyt hedelmät kulhoon, mausta vaniljasokerilla ja sekoita. Halkaise granaattiomena ja koputa siemenet irti.

Täytä vaunu hedelmäsalaatilla ja ripottele granaattiomenan siemeniä pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Leikkaa vaunuun pyörät limestä ja aseta ne nojaamaan vaunukoppaa vasten.

Tarjoa rouhean kauramuren, jäätelön ja kinuskikastikkeen kera.  

Vinkki: Tee reilu annos hedelmäsalaattia ja täytä vaunu tarjoilun aikana aina uudelleen. Kauramure sopii hyvin myös viilin ja jogurtin päälle ripotteluun.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)