Ainekset 8 annosta annosta

Rouhea kauramuru:
1 ½
dl
fariinisokeria
Vaunut:
1
hunajameloni
vihreää silkkinauhaa
Salaattiin:
2
dl
melonin hedelmälihaa kuutioina
1–2
appelsiinia
¼
ananas
2
dl
viinirypäleitä
1
tl
vaniljasokeria
1
granaattiomena
Pyörät:
2
limeä

Ohje

  1. Sulata kauramurotaikina huoneenlämmössä. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti. Murusta sulanut kauramurotaikina pellille ja sekoita kaurahiutaleet ja fariinisokeri joukkoon. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kääntele pellillä olevia aineksia pari kertaa paiston aikana. Jäähdytä ja rouhi tarvittaessa. Ripottele kauramuretta tarjoiluvadille.

  2. Leikkaa hunajamelonista neljännes pois vaunukopan muotoon ja irrota hedelmäliha terävällä veitsellä leikaten. Kuivaa ja siisti hunajamelonin pinta talouspaperilla ja sido silkkinauha vaunukopan koristeeksi. Leikkaa vaunujen työntökahva hunajamelonin neljänneksestä, irrota hedelmäliha ja kiinnitä kahva vaunuihin cocktailitikuilla. Nosta vaunut kauramureen päälle tarjoiluvadille.

  3. Paloittele esikäsitellyt hedelmät kulhoon, mausta vaniljasokerilla ja sekoita. Halkaise granaattiomena ja koputa siemenet irti.

  4. Täytä vaunu hedelmäsalaatilla ja ripottele granaattiomenan siemeniä pinnalle juuri ennen tarjoilua.

  5. Leikkaa vaunuun pyörät limestä ja aseta ne nojaamaan vaunukoppaa vasten.

  6. Tarjoa rouhean kauramurun, jäätelön ja kinuskikastikkeen kera.  

Vinkki: Tee reilu annos hedelmäsalaattia ja täytä vaunu tarjoilun aikana aina uudelleen. Kauramuru sopii hyvin myös viilin ja jogurtin päälle ripotteluun.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.