Kääretorttu on oman ennustukseni mukaan yksi tämän vuoden hittileivonnaisista. Ei mikään uusi tuttavuus, mutta perinteistä kääretorttua tuunaamalla saa uutta ja näyttävää herkkua aikaiseksi. Kääretorttujen mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Kääretorttuja voi koristella kuten täytekakkuja ja se on myös hyvin nopea tarjottava vaikka syntymäpäiville täytekakun sijaan. Kääretorttutaikina on perinteistä sokerikakkutaikinaa ja täytteiksi voi laittaa hilloja, marmeladeja, kermavaahtoa tai vaikka maustettua rahkaa.

Tämän reseptin kääretorttu on koristeltu värikkäillä kuvioilla, jotka on tehty kääretorttuun jo ennen paistamista. Näyttävästi kuvioitu kääretorttu ei välttämättä tarvitse  muita koristeluja koristeita. Kuvioita voi vaihdella ja värjätä oman mielen mukaisesti.

Tämä reseptin kääretorttu sopisi hyvin värikkyyden ansiosta lasten syntymäpäiville tai vaikka pääsiäisen ja vapun kahvipöytään. Kehittele omat kuviot ja väriyhdistelmät, niin saat aina valmistettua yksilöllisen kääretortun ja pääset käyttämään omaa taiteellista näkemystä.  Voit myös käyttää netistä löytyviä erilaisia kuviomalleja koristelun apuna.

Ainekset annosta

4
kananmunaa
dl
sokeria
½
dl
perunajauhoja
(elintarvikevärejä)
Täyte
dl
hilloa
2
dl
vispikermaa
3
rkl
sokeria
3
tl
vaniljasokeria
Koristeluun halutessasi
kermavaahtoa
värikkäitä karkkeja

Ohje

  1. Valmista kääretorttutaikina vatkaamalla kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne joukkoon. Nostele taikina varovasti sekaisin.
  2. Ota noin ¼ taikinaa kulhoihin ja värjää taikina haluamillasi väreillä.
  3. Ota leivinpaperi tarjottimen tai uunipellin päälle ja pursota värillisiä kuvioita suoraan leivinpaperille. Kuviot voivat olla esimerkiksi palloja, viivoja tai muita värikkäitä kuvioita. Nosta leivinpaperi tarjottimen tai uunipellin kanssa pakastimeen noin 15 minuutin ajaksi, jotta kuvio jäätyy.
  4. Levitä loppu kääretorttutaikina kylmien kuvioiden päälle varovasti ja paista uunipellillä 200 asteessa noin 8 minuutin ajan.
  5. Kumoa kääretorttupohja paiston jälkeen puhtaalle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi kääretortun pohjasta. Käännä kääretorttulevy ympäri niin, että kuvioitu puoli jää alaspäin. Tasaa kääretorttulevy leikkaamalla reunat veitsellä. Näin levy rullautuu paremmin rullausvaiheessa.
  6. Levitä jäähtyneen kääretorttulevyn päälle hillo. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto ohuelti hillokerroksen päälle. Rullaa kääretorttu tiukasti rullalle ja kääri leivinpaperiin.
  7. Nosta kääretorttu jääkaappiin ja anna jäähtyä. Nosta kääretorttu tarjoiluastialle ja koristele kermavaahdolla tai leikkaa annospaloiksi ja pursota päälle kermavaahtoa. Viimeistele halutessasi värikkäillä karkkirakeilla.

 

Vinkki! Halutessasi voit kostuttaa kääretorttua ennen täyttämistä. Jotta saat tasaisen kosteuden, niin käytä kostuttamiseen pullasutia.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.