Vanilja-hedelmätaskut

Vanilja-hedelmätaskut
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
tomusokeria
Täyte:
200gvaniljatuorejuustoa
2dlkuivattua hedelmä-pähkinäseosta
3rklsitrus- tai hedelmälikööriä tai -mehua
2dlkuohukermaa
2tähtihedelmää

Valmistusohje

Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

Valmista täyte: Laita kuivattua hedelmä-pähkinäseosta likööriin tai mehuun maustumaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja maustunut hedelmä-pähkinäseos liemineen. Levitä väliin täytettä ja tähtihedelmän viipale. Taita kansi päälle. Sihtaa pinnalle tomusokeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ihan hyviä nämä leivokset taatusti ovat, mutta herää pieni epäilys siitä, miten niitä pystyy syömään, ilman etteivät täytteet pursu ulos ja että se edes pysyisi käsissä kokonaisena.