Vaivaton leipä

Vaivaton leipä
kaksi leipää
50ghiivaa
5dlhaaleaa vettä
tlsuolaa
3rkloliiviöljyä
7dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
3dl Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja

Valmistusohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut aineet. Sekoita taikinaksi puuhaarukalla. Kaada taikina leivinpaperille kahdeksi keoksi. Muotoile keoista kaksi pitkulaista leipää puuhaarukkaa ja veistä apuna käyttäen. Kohota leivät liinan alla kaksinkertaisiksi. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske uunin lämpö 150-asteeseen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Leipä maistuu parhaalta uunituotuoreena tai ainakin saman päivän aikana nautittuna.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Voiko hiivan korvata kuivahiivalla?
Tuorehiivan sijasta voi käyttää kuivahiivaa. Silloin vesi tulee lämmittää 42 asteiseksi, jotta kuivahiiva lähtee toimimaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko täysjyvävehnäjauhot korvata puolikarkealla?
Grahamjauhot voi korvata puolikarkealla vehnäjauholla, mutta silloin leivän rakenne ja maku ovat myös muuttuvat. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
kokeilin vielä vähän omiani ja lisäsin mukaan erilaisii mausteita, kuten basilikaa ja auringonkukansiemeniä, toimii!
Erinomaisen hyvä leipäresepti, varsinkin työmäärään nähden. Tämä on kiva leipä tehdä nopeasti muun työn lomassa.