Tattaripizza

Myllyn Paras

Pizzapohja on tehty tattarijauhoihin, lisäksi voit lisätä myös hiukan
maissijauhoa, näin saat vaihtelua makuun.

2 isoa tai 4 pienempää
dlvettä
25ghiivaa (½ pkt)
2rklöljyä
½tlsuolaa
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja (joista 1-2 dl voi korvata maissijauhoilla)
Tomaattikastike:
1tlktomaattimurskaa (400 g) valutettuna
n.3valkosipulinkynttä
2rkloreganoa
1rklbasilikaa
1tlmustapippuria
Lisäksi täytteeseen:
300gkinkkusuikaleita
200gvalutettua ananasmurskaa (1 tlk)
3-4dljuustoraastetta

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää
öljy ja suola ja sekoita taikinaksi tattarijauhoilla. Anna taikinan kohota
peitettynä kaksinkertaiseksi.

Taputtele taikinasta jauhotetuilla käsillä 2 isoa tai
pienempiä pizzapohjia leivinpaperille uunipannulle. Kohota pohjia liinan alla
puolisen tuntia. Valmista sillä aikaa tomaattikastike valuttamalla
tomaattimurskaa siivilässä. Sekoita mausteet valuneeseen tomaattimurskaan. Laita
myös ananasmurska valumaan erikseen.

Levitä tomaattikastike kohonneille pizzapohjille. Ripottele
päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska ja juustoraaste. Paista 225-asteisessa
uunissa 15-20 min kypsäksi.

VINKKI: Kinkun sijaan voit käyttää jauhelihaa, kalaa
tai kasviksia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (13)

Hei,miksi pohjasta tuli liian kova? Toki hyvä ja saimme syötyä (pihvipuukoilla), mutta loppupizza seuraavana päivänä oli jo ihanan pehmeäpohjainen. Mitä tekisin toisin?En laittanut maissijauhoja vaan pelkkää tattaria.
Jauhoa kannattaa lisätä vähitellen taikinaa tehdessä, ettei taikinasta tule liian kova. Jauhojen tuoreus vaikuttaa käytettävään määrään. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Meidän 3v-tyttö tykkää syödä tuota taikinaa paljaaltaan ennen paistamista :) Itse tykkään tästä ohjeesta todella paljon, helppo tehdä ja maukas + hyvin koossa pysyvä lopputulos. Olen myös laittanut 2dl maissijauhoa + lisäksi psylliumia. Tattari tekee vähän rukiisen vaikutelman mikä on omasta mielestä pelkkää plussaa, ei ole mitään pullahöttöä tämä pizza.
Oivallinen resepti esimerkiksi kokonaisen uunipellillisen pizzalle, tai ruutuihin pizzapyörällä jaettuna "lämpimille voileiville". Jos tuorehiivan korvaa kuivahiivalla, paljonko kannattaisi laittaa?
11 g kuivahiivaa vastaa noin 30 g tuorehiivaa. Siten tähän reseptiin tulee käyttää n. 9 g kuivahiivaa. Kuivahiivaa käytettäessä tulee muistaa lämmittää taikinaneste 42 asteiseksi, jotta kuivahiiva lähtee toimimaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä pizza.
Tämä resepti toimii hyvin, taitaa olla paras gluteeniton pizzapohja. 2 dl maissijauhoja tattarijauhon tilalle tekee pohjasta 'taipuisamman'. Tästä ohjeesta tulee uunipellillinen ja sen saa vaivattomasti levitettyä esim. silikonista nuolijaa käyttämällä.
Korvasin 2 dl tattarijauhoista maissijauhoilla kuten ohjeessa vinkattiin ja onnistui hyvin. Ei ollut sen vaikeampi tehdä kuin vehnäjauhoistakaan. Pohja ei murentunut, vaikka toki pohja on vähän kuivempi kuin vehnäjauhoista tehty. Maku on "ruismaisempi", mutta oikein hyvä. Suosittelen kokeilemaan!
Paljonko psylliumia tähän annokseen?
Psyllium sekoitetaan taikinanesteeseen ja sen annetaan turvota 10 minuuttia ennen jauhojen lisäämistä. Psylliumin annostus on 1-2 rkl litraan nestettä. Eli 2,5 dl nestemäärään psylliumia käytetään 1/4 - 1/2 rkl. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages