Herkulliset suolaiset muffinssit maistuvat kahvipöydässä tai välipalana. Ne on myös helppoja ottaa mukaan vaikka retkelle. Näissä muffinsseissa on käytetty jauhoina vehnäjauhojen kanssa Myllyn Paras Emännän Täysjyväkaurajauhoja, jotka tuovat mukavaa kauraisuutta muffinsseihin.

Voit valmistaa tällä reseptillä noin 11 pienempää muffinssia tai 8 suurempaa, riippuen käyttämistäsi muffinssivuoista.

Voit valmistaa muffinssien päälle tuorejuustosta ja pienestä kermatilkasta kuorrutteen. Se ei kuitenkaan ole pakollinen, sillä nämä maistuvat ihan sellaisenaankin. Varsinkin retkelle mukaan otetut muffinssit on varmasti helpompia syödä ilman kuorrutetta. Katso alta resepti ja kokeile näitä suolaisia herkkuja vaikka retkievääksi.

Ainekset 8-11 annosta

tl
leivinjauhetta
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
100
g
kesäkurpitsaa
70
g
porkkanaa
100
g
fetajuustoa
2
kananmunaa
2
dl
maitoa
½
dl
ruokaöljyä
1-2
rkl
ruohosipulia
Kuorrute
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
½
dl
vispikermaa

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauho, täysjyväkaurajauho, leivinjauheja mausteet keskenään.
  2. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Raasta myös kesäkurpitsa. Sen voit raastaa hieman suuremmalla terällä. Murskaa fetajuusto. Sekoita nämä kuivien aineiden joukkoon.
  3. Sekoita toisessa kulhossa kanamuna, maito ja öljy. Lisää ne edellisiin. Hienonna vielä ruohosipuli ja sekoita taikina.
  4. Kun taikina on hyvin sekoitettu, jaa se muffinssipellin koloihin. Laita muffinssipellin koloihin ensin palat leivinpaperia tai paperiset muffinssivuoat, ja lusikoi sen jälkeen taikina koloihin.
  5. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes muffinssit ovat kypsiä.
  6. Voit tehdä muffinssien päälle tuorejuustosta ja pienestä kermatilkasta kuorrutteen vatkaamalla ainekset keskenään ihan lusikalla tai haarukalla. Lisäile kermaa sen verran, että tuorejuusto hieman notkistuu, mutta kuorrute pysyy kuitenkin pursotettavana. Kuorrutteen voi lusikoida tai pursottaa suoraan muffinssien päälle.
  7. Voit vielä lopuksi ripotella hieman hienonnettua ruohosipulia kuorrutteen päälle.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.