Suklaiset sydänleivokset

Suklaiset sydänleivokset

Kehittelin leivokset, jotka ovat todella helpot tehdä vaikka ystävänpäiväherkuksi ystäville ja perheelle.  Nämä ovat lisäksi helposti muuntautuvia moneen tarkoitukseen ja eri juhliin tarjottaviksi.

Pohja:
3munaa
dlsokeria
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
2rklsokeroimatonta kaakaojauhetta
Täyte:
1-2banaania koosta riippuen
dlkuohukermaa
2-3rklsokeria
1rklsokeroimatonta kaakaojauhetta
½dlkahvia kuumana
1liivatelehti
3rklsuklaarouhetta (esim. taloussuklaa)
½dlappelsiinimehua

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Vatkaa pohjan sokeri ja munat vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos varoen munavaahtoon. Älä kuitenkaan enää vatkaa.  Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle, kuten kääretortupohja. Paista noin 7 minuuttia.  Valmista täyte: Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Keitä kahvi, jos ei pannusta löydy. Muussaa banaani haarukalla ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sokeri ja kaakaojauhe sekä muussattu banaani ja suklaarouhe. Kun liivatelehti on pehmennyt, puristele siitä vedet pois ja sekoita se kuuman kahvin joukkoon. Sekoita kahvi-liivateseos muutamassa erässä kermaseoksen joukkoon. Leikkaa pohja kahtia, kostuta pohja puolella määrällä mehua. Levitä täyte pohjan päälle. Asettele toinen puoli pohjaa päälle ja kostuta sen pinta lopulla mehulla.  Anna koko komeuden tekeytyä vähintään tunti kylmässä, jotta täyte hyytyy kunnolla. Painele pohjasta piparkakkumuotilla sydämenmuotoisia leivoksia. Jos muottia ei löydy, voit leikata myös kauniita neliöitä. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)