Suklaarusina-juustokakku

Suklaarusina-juustokakku

Tässä iki-ihana juustokakku suklaarusinoiden ystäville! Juustokakkuun tulee mangososetta tuomaan raikkautta, toki voit käyttää myös marjasoseita. Juustokakun pohja syntyy kätevästi: pakaste-Kauramurotaikina sulatetaan ja paistetaan irtopohjavuoassa.

noin 10:lle
Pohja:
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
4liivatelehteä
n.1dlmangososetta (esim. lastenruoka)
100gsitruunatuorejuustoa
2dlsuklaarusinoita
½dlsitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
1tlvaniljasokeria
2rklsokeria
dlkevyttä vispikermaa (20 %)
Päälle:
50gvalkosuklaarouhetta
1dlsuklaarusinoita

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna mangosose kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi soseeseen. Lisää seos, suklaarusinat ja muut maustavat ainekset tuorejuustoon. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juusto-mangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua valkosuklaalastuin ja suklaarusinoin.

VINKKI: Vaihda suklaarusina kuivattuun kevyesti sokeroituun karpaloon, puolukkaan tai mustikkaan. Vaihda tuorejuusto 5 % Fraiche Vanillaan tai 10 % marjarahkaan. Lisää liivatelehtien määrä silloin kuuteen. Katso myös suosituin Juustokakku -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

EN OLE VIELÄ KOKEILLUT, MUTTA OHJE VAIKUTTI HERKULLISELTA!
Kakku oli todella hyvä! Eikä ollut vaikea toteuttaa. Myös vieraat lipoivat suupieliään.
ihanaa!
Suklaarusinat ovat mun herkkua ja tää kakku on mahtavan hyvää!!
oikein kiva ja erilainen.
MAISTUVA RAIKKAAN OLOINEN