Tässä iki-ihana juustokakku suklaarusinoiden ystäville!

Juustokakkuun tulee mangososetta tuomaan raikkautta, toki voit käyttää myös muita soseita.

Juustokakun pohja syntyy kätevästi: pakaste-Kauramurotaikina sulatetaan ja paistetaan irtopohjavuoassa.

Jos mielesi tekee juustokakkua suklaatwistilla, kokeile suosittua suklaapohjaista juustokakkua!

Ainekset noin 10:lle annosta

Pohja:
Täyte:
4
liivatelehteä
n.1
dl
mangososetta (esim. lastenruoka)
100
g
sitruunatuorejuustoa
2
dl
suklaarusinoita
½
dl
sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sokeria
dl
kevyttä vispikermaa (20 %)
Päälle:
50
g
valkosuklaarouhetta
1
dl
suklaarusinoita

Ohje

  1. Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
  2. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna mangosose kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi soseeseen.
  3. Lisää seos, suklaarusinat ja muut maustavat ainekset tuorejuustoon. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juusto-mangoseos.
  4. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua valkosuklaalastuin ja suklaarusinoin.

VINKKI: Vaihda suklaarusina kuivattuun kevyesti sokeroituun karpaloon, puolukkaan tai mustikkaan. Vaihda tuorejuusto 5 % Fraiche Vanillaan tai 10 % marjarahkaan. Lisää liivatelehtien määrä silloin kuuteen.

Katso myös suosituin Juustokakku -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.