Suklaa-jätskileivokset

Suklaa-jätskileivokset
  • Nämä täytetyt leivokset voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja ottaa esille ennen tarjoilua.
16-20 kpl (kaksikerroksista)
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
2rkltummaa kaakaojauhetta
100gtummaa suklaata rouheena
Täyte:
100glemon curdia
1lsitruuna- tai appelsiinijäätelöä
Koristeeksi:
(kaakao)tomusokeria

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

Kaaviloi taikina 4 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta 8 kpl suorakaidetta, n. 5 x 10 cm. Paista 200-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 6-9 min ajan. Anna jäähtyä. 

Levitä nurjille puolille kerros lemon curdia. Laita kahden leivospohjan väliin 2-3 cm viipale jäätelöä, niin että lemon curd jää kiinni jäätelöön.

Laita leivokset heti pakastimeen. Jäisinä voit laittaa ne muovipussiin tai pakasterasiaan. Ennen tarjoilua sihtaa pinnalle (kaakao)tomusokeria. 

VINKKI: Kokeile muillakin jäätelöillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)