Klassikko, jota ei kauheasti parane mennä sorkkimaan. Tomaatteja vai ei? Debatti käy kuumana puolesta ja vastaan. Tässä niitä on.

Ainekset 4:lle annosta

1
kg
pieniä simpukoita puhtaaksi harjattuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rku
sileälehtistä persiljaa hienonnettuna
2
kuivattua chiliä (peperincino)
iso kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna (noin 12-14)
suolaa ja mustapippuria myllystä
3
dl
kuivaa valkoviiniä (italialaista)

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää ronskisti suolaa. Tarkasta simpukat: varmista, että simpukat ovat tiukasti kiinni. Heitä auenneet simpukat pois.

  2. Laita leveä kannellinen paistinpannu levylle kuumenemaan.

  3. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi runsaassa kiehuvassa vedessä. Noin viisi minuuttia ennen pastan kypsymistä lorauta kuumennetulle pannulle oliiviöljy. Lisää mukaan persilja ja valkosipuli. Murustele mukaan chili ja lisää tomaatit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista jatkuvasti sekoittaen, kunnes valkosipuli alkaa ottaa väriä (eli noin minuutin).

  4. Lisää pannulle simpukat ja valkoviini. Laita kansi päälle ja  höyrytä 3-4 minuuttia, kunnes simpukat alkavat avautua. Heiluttele pannua niin että kaikki simpukat ovat auenneet.

  5. Jos olet kellottanut kaiken nappiin, viereisellä levyllä kiehuva pasta alkaa nyt olla valmista. Valuta pasta ja lisää simpukoiden sekaan pannulle. Roiskaise perään loraus oliiviöljyä. Sekoita ja anna maustua vielä minuutin.

  6. Tarjoa välittömästi hyvän hapanjuurileivän ja rapsakan valkoviinin kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.