Ainekset annosta

Silakkapihvit:
500
g
silakkafileitä
1
prk
tuorejuustoa (200 g)
½
rku
tilliä
1
punasipuli
1
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
mustapippuria rouhittuna
2
dl
vehnäjauhoja
4
kpl
kananmunia
5
dl
maissilastuja
300
g
100
g
voita
rypsiöljyä
suolaa
Skånen perunat:
1
kg
kiinteä perunaa
5
dl
kuohukermaa
2
rkl
kokojyvädijonsinappia
1
tl
suolaa
1
tl
suolaa
1
sitruuna
½
rku
DeliVerde-tilliä
2
rkl
voita
vettä

Ohje

  1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä. Kuivaa fileet kevyesti ja lisää 1 tl suolaa. Hienonna punasipuli ja lisää se valkoviinietikan kansaa kattilaan ja kiehauta. Sekoita sipuli, hienonnettu tilli, 1 tl suolaa ja pippuri tuorejuuston joukkoon.

  2. Aseta puolet silakkafileistä työtasolle tai pellille nahkapuoli alaspäin. Jaa täyte fileiden päälle ja asettele toinen filee taytteen päälle nahkapuoli ylöspäin. Laita vehnäjauhot lautaselle ja lisää ripaus suolaa. Riko kananmunat laakeaan kulhoon, lisää ripaus suolaa ja vatkaa rakenne rikki.

  3. Aja maissilastut murskaksi yleiskoneessa tai käsin rouhimalla ja laita ne laakeaan kulhoon tai vuokaan. Leivitä silakkapihvit huolellisesti. Pyöritä ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi maissilastuissa. Asettele leivitetyt pihvit pellille odottamaan paistamista.

  4. Käsittele pihvejä varovasti, että täyte ei valu pois. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää 2 rkl öljyä. Lisää silakkapihvit pannulle ja paista kaunis väri toiselle puolelle. Käännä pihvit ja lisää voita. Käännä pihvit vielä kerran ympäri, kun toisellakin puolella on kaunis väri.

  5. Kun paistat pihvejä n. 5 minuuttia yhteensä pihvit ovat varmasti kypsiä. Paista pihvit 3-4 erässä. 

Skånen perunat:

  1. Kuori ja pilko perunat sormenpään kokoisiksi paloiksi. Kuumenna laakea kattila ja lisää voi. Lisää pilkotut perunat sekä suola kattilaan ja kuullota perunoita viisi minuuttia koko ajan sekoittaen.

  2. Lisää kerma perunoiden päälle ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen n. 10-15 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä kattilaan, jos kerma kiehuu liian kasaan ja paksuksi.

  3. Lisää perunoiden joukkoon sitruunan mehu ja raastettu kuori, sinappi ja hienonnettu tilli.

Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Liisa Valonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.