Ruutukuorrutettu marja/omenapiirakka

Katso suosituin omenapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakoita.

Myllyn Paras
24-30 palaa
3dlpiimää
dlsokeria
4dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
tai Erikoisvehnäjauhoja
1tlsoodaa tai 2 tl leivinjauhetta
1tlinkivääriä tai kanelia
1dlpullo- tai sulatettua margariinia
Pinnalle:
1lmarjoja tai 3-5 hapokasta omenaa
1-2rklsokeria
Jäähtyneelle pinnalle:
1dlkaakao- tai muuta tomusokeria
n.1rklvettä

Valmistusohje

Levitä uunipannulle (tavalliselle tai vähän pienemmälle) leivinpaperiarkki. Puhdista marjat tai kuori tarvittaessa ja raasta omenat karkeaksi ja sekoita joukkoon vähän sokeria.

Kaada piimä ja pullomargariini kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, jauhot, sooda ja inkivääri, kaneli tai kardemumma hyvin keskenään. Lisää seos piimän ja rasvan joukkoon. Sekoita vain sen verran että ainekset menevät sekaisin.

Levitä taikina lastalla leivinpaperin päälle 25 x 35-40 cm:n kokoiseksi levyksi. Ripottele marjat tai omenaraaste tasaisesti taikinan päälle.

Paista 200-asteessa uunin keskitasolla 20-30  minuuttia ja anna jäähtyä ritilän päällä.

Sekoita tomusokeri ja vesi hyvin keskenään tasaiseksi kuorrutukseksi. Tiputtele se lusikan päästä ristikoksi piirakan päälle. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää muutama tippa vettä. Anna kuorrutuksen kovettua hetken aikaa ennen leikkaamista paloiksi. Piirakka maistuu sellaisenaan tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

ihana resepti
Parasta omenapiirakkaa mitä olen tehnyt ja helppo ohje! Tosi mehevää! Riittää paastimeenkin laitettavaksi loput näin sinkkuihmisellä. =)