Ruutukuorrutettu marja/omenapiirakka

Myllyn Paras
24-30 palaa
3dlpiimää
dlsokeria
4dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
tai Erikoisvehnäjauhoja
1tlsoodaa tai 2 tl leivinjauhetta
1tlinkivääriä tai kanelia
1dlpullo- tai sulatettua margariinia
Pinnalle:
1lmarjoja tai 3-5 hapokasta omenaa
1-2rklsokeria
Jäähtyneelle pinnalle:
1dlkaakao- tai muuta tomusokeria
n.1rklvettä

Valmistusohje

Levitä uunipannulle (tavalliselle tai vähän pienemmälle)
leivinpaperiarkki.

Puhdista marjat tai kuori tarvittaessa ja raasta omenat
karkeaksi ja sekoita joukkoon vähän sokeria.

Kaada piimä ja pullomargariini kulhoon. Sekoita toisessa
kulhossa sokeri, jauhot, sooda ja inkivääri, kaneli tai kardemumma hyvin
keskenään. Lisää seos piimän ja rasvan joukkoon. Sekoita vain sen verran että
ainekset menevät sekaisin.

Levitä taikina lastalla leivinpaperin päälle 25 x 35-40
cm:n kokoiseksi levyksi. Ripottele marjat tai omenaraaste tasaisesti taikinan
päälle. Paista 200-asteessa uunin keskitasolla 20-30  minuuttia ja anna jäähtyä
ritilän päällä.

Sekoita tomusokeri ja vesi hyvin keskenään tasaiseksi
kuorrutukseksi. Tiputtele se lusikan päästä ristikoksi piirakan päälle. Jos seos
tuntuu liian paksulta, lisää muutama tippa vettä. Anna kuorrutuksen kovettua
hetken aikaa ennen leikkaamista. paloiksi. Piirakka maistuu sellaisenaan tai
jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

ihana resepti
Parasta omenapiirakkaa mitä olen tehnyt ja helppo ohje! Tosi mehevää! Riittää paastimeenkin laitettavaksi loput näin sinkkuihmisellä. =)