Rosmariini-Savukinkkupiirakka

Rosmariini-Savukinkkupiirakka
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
100gsavukinkkua suikaleina
1punasipuli suikaleina
½dltuoretta hienonnettua rosmariinia
100gemmental-juustoraastetta
1muna
1dlranskankermaa
1tlpaprikajauhetta
1tlmustapippuria
½dlkurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

 Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista kinkku- ja sipulisuikaleet rosmariinin kanssa kevyesti pannulla ja levitä ne piiraspohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada seoksen päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Onnistuu myös jauhelihalla, lisää tällöin 1 tl suolaa. Kokeile myös Myllyn Paras Ruistaikinaa, niin saat rukiisen pohjan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)