Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
100
g
savukinkkua suikaleina
1
punasipuli suikaleina
½
dl
tuoretta hienonnettua rosmariinia
100
g
emmental-juustoraastetta
1
muna
1
dl
ranskankermaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
½
dl
kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista kinkku- ja sipulisuikaleet rosmariinin kanssa kevyesti pannulla ja levitä ne piiraspohjalle.

  2. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada seoksen päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Onnistuu myös jauhelihalla, lisää tällöin 1 tl suolaa. Kokeile myös Myllyn Paras Ruistaikinaa, niin saat rukiisen pohjan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

2 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.