Rosmariini-Savukinkkupiirakka

45 min, josta valmisteluaika 15 min
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g) |
Täyte: | ||
100 | g | savukinkkua suikaleina |
1 | punasipuli suikaleina | |
½ | dl | tuoretta hienonnettua rosmariinia |
100 | g | emmental-juustoraastetta |
1 | muna | |
1 | dl | ranskankermaa |
1 | tl | paprikajauhetta |
1 | tl | mustapippuria |
½ | dl | kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä |
Valmistusohje
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista kinkku- ja sipulisuikaleet rosmariinin kanssa kevyesti pannulla ja levitä ne piiraspohjalle.
Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada seoksen päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
VINKKI: Onnistuu myös jauhelihalla, lisää tällöin 1 tl suolaa. Kokeile myös Myllyn Paras Ruistaikinaa, niin saat rukiisen pohjan.
Kommentoi reseptiä