Ratatuille-Fetaruispiirakka

Myllyn Paras
8-10 palaa
Pohja:
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
1iso kelta- tai punasipuli
2-3valkosipulinkynttä
1munakoiso (n. 200 g)
1kesäkurpitsa (n. 200 g)
2-3tomaattia (n. 200 g)
1-2eriväristä paprikaa
1rklöljyä
½-1tlsuolaa
mustapippuria myllystä
1dlsilputtua tuoretta basilikaa ja/tai persiljaa
1prkfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa 9% (270/180 g)
3kananmunaa
dlruokakermaa (kevyt)
¼tlsuolaa
vähän mustapippuria
Koristelu:
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Anna pakastetaikinan sulaa jauhotetulla leivinpaperilla
palat erikseen ½-1 tuntia.

Esikäsittele kasvikset. Lohko tai kuutioi sipulit, silppua
valkosipulit ja kuutioi muut kasvikset n. 1½ cm:n kuutioiksi. Lorauta
paistokasariin tai pannulle öljy, kuumenna ja kuullota hetki sipuleita. Lisää
munakoisokuutiot, hetken päästä kesäkurpitsa- ja tomaattikuutiot sekä
paprikakuutiot. Kuullota pannulla miedohkolla lämmöllä niin, että nestettä
haihtuu kasviksista. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä. Kun kasvikset
ovat lähes kypsiä, mutta osa vielä napakoita, sekoita joukkoon silputtu basilika
ja kaada seos lautaselle jäähtymään.

Kauli sillä välin taikina. Nipistele kaksi palaa yhteen ja
leikkaa kulmista pienet kolmiot kullekin sivulle ja nipistele yhteen. Ripottele
pinnalle vähän jauhoja. Taputtele ensin kämmenellä vähän isommaksi ja kauli
pyöreäksi levyksi, joka sopii halkaisijaltaan 28-30 cm:n kokoiseen
metallivuokaan. Nosta leivinpaperin kanssa vuokaan ja taputtele muotoonsa.

Sekoita ja mausta munamaito. Sekoita ¾ fetakuutioista
kasvisten joukkoon. Levitä seos vuokaan ja kaada sekaan munamaito. Ripottele
pinnalle loput fetakuutiot. Paista 200-225-asteessa uunin alimmalla
ritilätasolla n. 25 minuuttia.

Anna piirakan levähtää hetki ennen tarjoilua. Ripottele
pinnalle tuoretta basilikaa tai persiljaa. Piirakka maistuu sekä lämpimänä että
jäähtyneenä. Tarjoa lisäksi vihreää salaattia.

VINKKI: Voit paistaa taikinaa 5-10
minuuttia ensin ilman täytettä. Laita reunoille alumiinifoliosta puristetut
suikaleet, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Jos kypsennät piirakan keraamisessa
vuoassa, esipaisto kannattaa tehdä aina ennen täytteen lisäämistä. Keraamisessa
vuoassa kypsyminen kestää aina vähän kauemmin.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)