Ratatuille-Fetaruispiirakka

Myllyn Paras
8-10 palaa
Pohja:
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
1iso kelta- tai punasipuli
2-3valkosipulinkynttä
1munakoiso (n. 200 g)
1kesäkurpitsa (n. 200 g)
2-3tomaattia (n. 200 g)
1-2eriväristä paprikaa
1rklöljyä
½-1tlsuolaa
mustapippuria myllystä
1dlsilputtua tuoretta basilikaa ja/tai persiljaa
1prkfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa 9% (270/180 g)
3kananmunaa
dlruokakermaa (kevyt)
¼tlsuolaa
vähän mustapippuria
Koristelu:
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Anna pakastetaikinan sulaa jauhotetulla leivinpaperilla palat erikseen ½-1 tuntia. Esikäsittele kasvikset. Lohko tai kuutioi sipulit, silppua valkosipulit ja kuutioi muut kasvikset n. 1½ cm:n kuutioiksi. Lorauta paistokasariin tai pannulle öljy, kuumenna ja kuullota hetki sipuleita.

Lisää munakoisokuutiot, hetken päästä kesäkurpitsa- ja tomaattikuutiot sekä paprikakuutiot. Kuullota pannulla miedohkolla lämmöllä niin, että nestettä haihtuu kasviksista. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, mutta osa vielä napakoita, sekoita joukkoon silputtu basilika ja kaada seos lautaselle jäähtymään. Kauli sillä välin taikina.

Nipistele kaksi palaa yhteen ja leikkaa kulmista pienet kolmiot kullekin sivulle ja nipistele yhteen. Ripottele pinnalle vähän jauhoja. Taputtele ensin kämmenellä vähän isommaksi ja kauli pyöreäksi levyksi, joka sopii halkaisijaltaan 28-30 cm:n kokoiseen metallivuokaan. Nosta leivinpaperin kanssa vuokaan ja taputtele muotoonsa.

Sekoita ja mausta munamaito. Sekoita ¾ fetakuutioista kasvisten joukkoon. Levitä seos vuokaan ja kaada sekaan munamaito. Ripottele pinnalle loput fetakuutiot.

Paista 200-225-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 25 minuuttia. Anna piirakan levähtää hetki ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa tai persiljaa. Piirakka maistuu sekä lämpimänä että jäähtyneenä. Tarjoa lisäksi vihreää salaattia.

VINKKI: Voit paistaa taikinaa 5-10 minuuttia ensin ilman täytettä. Laita reunoille alumiinifoliosta puristetut suikaleet, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Jos kypsennät piirakan keraamisessa vuoassa, esipaisto kannattaa tehdä aina ennen täytteen lisäämistä. Keraamisessa vuoassa kypsyminen kestää aina vähän kauemmin.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)