Punaherukka-banaaniruispuuro

Punaherukka-banaaniruispuuro

Arjen alkaessa on hyvä ottaa puurot käyttöön. Puuron voi tehdä perinteisimpien kaurahiutaleiden lisäksi vaikka ruis-, tattari- tai riisihiutaleisiin. Tähän puuroon on lisätty raikkaita punaherukoita, ja banaania pehmentämään herukoiden makua. Kun syöt puuroa noin 10 kertaa ilman suolaa, opit suolattomaan makuun. Jonkun aikaa sen jälkeen suolalla maustettu puuro alkaa maistua pahalta ja oudolta, kannattaa kokeilla! Turhalla suolalla ei kannata pilata puuroa.

6-8:lle
1lvettä
4dlMyllyn Paras Ruishiutaleita
3-4dlpunaherukoita (n. 200 g)
½-1dlfariinisokeria
1-2banaania
½tlsuolaa

Valmistusohje

Laita kattilaan vesi, punaherukat ja sokeri. Anna kiehahtaa, lisää ruishiutaleet ja survottu banaani, anna kiehua 5 min välillä sekoittaen. Mausta halutessasi suolalla. Hauduta hetki miedolla lämmöllä kannen alla ja nauti kuumana tai kylmänä maidon kanssa. Kokeile myös mustaherukoilla tai puolukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Kuulostaa hyvältä. Aion kokeilla kaurahiutaleista tehtyä puuroa. Aion kokeilla lisätä mustaherukoita. Eipä ole ennen tullut mieleen. Kiitos vinkeistä. Liisa
Kiitos arjen alkamiseen liittyvästä muistutuksesta ja suolanvähentämisohjeesta! Resepti vaikuttaa mielenkiintoiselta - aion kokeilla!