Porkkanakakku brasilialaiseen tapaan

Myllyn Paras

Ihanan mehevä ja kostea porkkanakakku on useimmille tuttu leivonnainen. Tällä ohjeella valmistat samasta herkusta mainion brasilialaisen version.

Brasilialaisessa porkkanakakussa ei ole tuorejuusto-kuorrutusta. Sen sijaan kakkuun tehdään kostutus, joka kaadetaan uunista juuri otetun kakun päälle. Kostutus imeytyy kakkuun ja tekee siitä erityisen mehevän!

torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
250gporkkanoita
3munaa
dlrypsiöljyä
2dlsokeria
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rklleivinjauhetta
Kostutus:
1dlmaitoa
1dlsokeria
1dlkaakaojauhetta (kaakaojuoma)
1rklmargariinia

Valmistusohje

Sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella kuoritut ja pilkotut porkkanat, munat ja öljyä. Sen jälkeen kaada sekoitus kulhoon ja sekoita siihen sokeria, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175-asteessa n. 45 minuuttia.

Valmista kostutus. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja keitä n. 10 min sen jälkeen kun seos alkaa kiehua. Sekoita silloin tällöin. Kostuta kakku heti kun otat sen uunista. Kaada kuuma kostutus kuuman kakun päälle, jolloin kostutus imeytyy kakkuun ja mehevoittää sen.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä-ohjelman kuulija Patricia Nieminen, Nokia

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Kuorrutus imeytyi kakun sisälle. Onko näin tarkoitus?
Hei, kiitos huomiosta. Tarkensimme kakun reseptiä, kuorrutus imeytyy kakkuun ja mehevöittää kakun. Terveisin, Kuluttajaneuvonta