Pippurihärkä Joulutortut

Pippurihärkä Joulutortut

Nyt tehdään suolaisia joulutorttuja!  Ohjeessa käytetty voitaikina on valmistettu vähälaktoosiseen voihin ja torttutaikina laktoosittomaan kasvimargariiniin.  Pippurihärkä ja aurinkokuivattu tomaatti sopivat hyvin yhteen.  Taittele ensin sakarat ja laita vasta sitten täyte päälle.

Katso video ohjeen alta, kuinka Arja ja Jethro valmistavat näitä joulutorttuja.

15 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
150gpippurihärkä-, savukinkku- tms. leikkelettä silppuna
150gMustapekka- tai pippurituorejuustoa
1dlaurinkokuivattua tomaattia silppuna
Päälle:
pieniä basilikanlehtiä

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Kaaviloi sulaneita levyjä hieman pidemmiksi, 21 cm pituisiksi. Jaa jokainen levy kolmeksi 7 x 7 cm neliöksi. Tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita jokaisen tortun keskelle vajaa 1 rkl täytettä. Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Koristele lopuksi pienillä basilikanlehdillä. Taikinan reunoista voit tehdä kierteitä uuniin paistumaan.

VINKKI: Lihan tilalla voi käyttää kalkkuna- tai kasvisleikkelettä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tuli nälkä jo katsellessani.