Pippurihärkä Joulutortut

25 min, josta valmisteluaika 15 min
- Nyt tehdään suolaisia joulutorttuja!
- Ohjeessa käytetty voitaikina on valmistettu vähälaktoosiseen voihin ja torttutaikina laktoosittomaan kasvimargariiniin.
- Pippurihärkä ja aurinkokuivattu tomaatti sopivat hyvin yhteen.
- Taittele ensin sakarat ja laita vasta sitten täyte päälle.
- Katso video ohjeen alta, kuinka Arja ja Jethro valmistavat näitä joulutorttuja.
15 kpl
1 | pkt | Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g) |
tai Torttutaikinalevyjä (500 g) | ||
Täyte: | ||
150 | g | pippurihärkä-, savukinkku- tms. leikkelettä silppuna |
150 | g | Mustapekka- tai pippurituorejuustoa |
1 | dl | aurinkokuivattua tomaattia silppuna |
Päälle: | ||
pieniä basilikanlehtiä |
Valmistusohje
-
Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia.
-
Kaaviloi sulaneita levyjä hieman pidemmiksi, 21 cm pituisiksi. Jaa jokainen levy kolmeksi 7 x 7 cm neliöksi. Tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun.
-
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita jokaisen tortun keskelle vajaa 1 rkl täytettä. Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min.
-
Koristele lopuksi pienillä basilikanlehdillä. Taikinan reunoista voit tehdä kierteitä uuniin paistumaan.
VINKKI: Lihan tilalla voi käyttää kalkkuna- tai kasvisleikkelettä.
Kommentoi reseptiä