Piparit suklaajäädykkeellä

Piparit suklaajäädykkeellä

Nämä täytetyt piparit voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja tarjota sitten jouluna vaikka jälkiruoaksi. Perinteinen Piparkakkutaikina on voilla leivottua ja Laktoositon Piparitaikina sopii laktoosittomaan ruokavalioon. Kyösti Mäkimattila ja Arja Elina Laine leipoivat näitä pipareita yhdessä, katso video alta!

16-20 kpl (kaksikerroksista)
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Täyte:
150-200gtummaa suklaata
2dlkuohu- tai vispikermaa
1-2tlvaniljasokeria
(1-2tlrommia tai likööriä)
Koristeeksi:
(kaakao)tomusokeria

Valmistusohje

Kaaviloi sulanut piparitaikina 3-4 mm paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla perinteisen mallisia tai sydänpipareita, noin 40 kpl. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-9 min ajan piparien koosta ja paksuudesta riippuen. Anna piparien jäähtyä.  Valmista suklaamoussetäyte. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai viileään. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halutessasi lisää vatkatessa sekaan hieman rommia tms. mausteeksi. Laita kahden piparin väliin paksu kerros täytettä. Laita piparit pakastimeen. Jäisinä voit laittaa ne muovipussiin tai pakasterasiaan. Ennen tarjoilua sihtaa pinnalle (kaakao)tomusokeria. 

VINKKI: Kokeile valkosuklaalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)