Piparit

Piparit
20 min, josta valmisteluaika 10 min
35-40 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
2dlpinjansiemeniä tai 150 g sinihomejuustoa tai 2 dl suolapähkinöitä

Valmistusohje

  1. Levitä taikinalevy/-levyt sulamaan huoneenlämpöön noin 45 minuutiksi. Leivo taikinasta sen jälkeen pipareita.

  2. HEVOSENKENGÄT: Leikkaa taikinalevystä/-levyistä terävällä veitsellä puolen sentin levyisiä pitkiä suikaleita. Nosta suikaleet uunipellille ja taivuttele ne hevosenkengän muotoon. Painele pinnalle pinjansiemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5–8 min. Piparit palavat helposti – ole tarkkana.

  3. PIPARI-SINIHOMEJUUSTOKIEKURAT: Kauli piparkakkutaikinalevy/-levyt ohueksi suorakulmaiseksi levyksi (25 x 25 cm). Ripottele pinnalle sinihomejuustoa murustettuna. Kääri kääretortun tapaan rullalle. Laita rulla hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan. Leikkaa rullista sentin leveitä viipaleita ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle kumolleen. Voit tehdä isompia tai pienempiä rullia sen mukaan, miten leveästä levystä rullaat taikinaa. Paista 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia.

  4. SUOLAPÄHKINÄPIPARIT: Ota osa suolapähkinöistä sivuun koristelua varten, rouhi loput veitsellä tai monitoimikoneella. Sekoita rouhe ja taikina käsin tasaisesti ja leivo taikinasta paksu pötkö. Leikkaa se 30 osaan ja pyörittele palaset palloiksi. Asettele pallot väljästi leivinpaperille uunipellille. Painele hieman matalammiksi ja laita jokaisen keskelle suolapähkinä. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 6–8 minuuttia.

 

VINKKI: Cocktail-paloiksi sopivat sinihomejuustopiparit maistuvat punaviinin kera. Pipareista saat myös kauniin piparikuusi-joulukalenterin

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)