Ainekset 20 annosta

Marinoidut luumut:
500
g
kypsiä luumuja
2
dl
portviiniä
1
dl
sokeria
2-3
kokonaista neilikkaa
1
kanelitanko
Lisäksi:
tuorejuustoa
sokeria ja vanilijasokeria

Ohje

  1. Levitä taikinalevy/-levyt sulamaan huoneenlämpöön noin 45 minuutiksi. Kauli taikinalevy/-levyt noin 4 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Halkaise levy/levyt ja jaa palat viiteen osaan. Painele taikinapalat pienien silikoni- tai metallipiirakkavuokien pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista pienet paperikiekot jokaisen taikinan päälle.
  2. Täytä vuoat kuivatuilla herneillä ja paista pohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 12 minuuttia. Poista herneet ja paperit ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä kunnolla.
  3. Valmista luumut: Pese ja halkaise luumut. Poista kivet ja nosta kattilaan portviinin, sokerin ja mausteiden kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes luumut hieman karamellisoituvat. Poista mausteet ja anna jäähtyä kunnolla.
  4. Täytä piparikupit sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla tuorejuustolla ja marinoiduilla luumuilla.

VINKKI: Voit tehdä piparitaikinasta myös hauskan joulukalenteripuun.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.