Piparikorit ja portviinimarinoituja luumuja

Piparikorit & portviinimarinoituja luumuja
20 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa, margariini (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa, voi (500 g)
Marinoidut luumut:
500gkypsiä luumuja
2dlportviiniä
1dlsokeria
2-3kokonaista neilikkaa
1kanelitanko
Lisäksi:
tuorejuustoa
sokeria ja vanilijasokeria

Valmistusohje

Levitä taikinalevy/-levyt sulamaan huoneenlämpöön noin 45 minuutiksi. Kauli taikinalevy/-levyt noin 4 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Halkaise levy/levyt ja jaa palat viiteen osaan. Painele taikinapalat pienien silikoni- tai metallipiirakkavuokien pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista pienet paperikiekot jokaisen taikinan päälle. Täytä vuoat kuivatuilla herneillä ja paista pohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 12 minuuttia. Poista herneet ja paperit ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä kunnolla. Valmista luumut. Pese ja halkaise luumut. Poista kivet ja nosta kattilaan portviinin, sokerin ja mausteiden kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes luumut hieman karamellisoituvat. Poista mausteet ja anna jäähtyä kunnolla. Täytä piparikupit sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla tuorejuustolla ja marinoiduilla luumuilla.

VINKKI: Voit tehdä piparitaikinasta myös hauskan joulukalenteripuun.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Nami nami