Maukkaat letut sopivat arjen ihaniin herkutteluhetkiin. Päälle käy käytännössä mikä tahansa hillo, eikä suolaisempikaan vaihtoehto ole poissuljettu. Esimerkiksi kylmäsavulohi ja hapankerma.

Ainekset 4:lle annosta

OLADI – UKRAINALAISET LETUT:
dl
piimää (huoneenlämmössä)
dl
lämmintä vettä
1
iso kananmuna
ripaus suolaa
2
rkl
tomusokeria
2
tl
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
öljyä
(pieni kourallinen rusinoita)

Ohje

  1. Vatkaa piimä, vesi ja kananmuna kulhossa huolellisesti yhteen. Sekoita mukaan suola, sokeri ja kuivahiiva. Lisää sekaan jauhot ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää taikinaan rusinat (jos käytät).
  2. Anna taikinan tekeytyä lämpimässä paikassa tunnin ajan.
  3. Lämmitä öljy pinnoitetulla pannulla. Nosta taikinaa pannulle reilu ruokalusikallinen kerrallaan vähän matkan päähän toisistaan. Paista minuutti tai kaksi, kunnes pohja alkaa ottaa hieman väriä. Käännä ja paista toinen puoli kauniin rusehtavaksi.
     
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.