Petit Fours - muroleivokset juhliin

Petit Fours - muroleivokset juhliin

Leivo juhliin pieniä leivoksia pakastemurotaikinasta. Tee kerralla isompi annos, yhdestä paketillisesta taikinaa syntyy 30 pikkuleivosta. Koristele kauniisti kauden väriin, esim. keväällä tee keltaisia leivoksia. Täytteeksi keväällä sopii raikas sitruuna tai raparperi tuorejuuston kanssa.

30 pientä leivosta (4 x 4 cm)
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
Täyte:
200gsitrustuorejuustoa (esim. Viola 13 %)
250glemon curdia tai raparperihilloa
Kuorrutus:
5dltomusokeria
½dlsitruunamehua
½tlnestemäistä keltaista elintarvikeväriä
kultaisia tms. nonparelleja

Valmistusohje

Sulata murotaikinalevyt ja kaaviloi molemmat levyt puolta ohuemmiksi 20 x 30 cm kokoon leivinpaperin päällä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-9 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä tuorejuusto koko levylle tasaisesti. Levitä päälle kerros sitrustahnaa (lemon curd) tai raparperihilloa. Hillon rakenne saa olla kiinteää. Nosta toinen levy varovaisesti päälle. Sekoita kuorrutuksen tomusokeri, sitruunamehu ja elintarvikeväri keskenään. Ohenna seosta tarvittaessa vielä tilkalla sitruunamehua. Käytä väriä varovaisesti niin, että leivoksista tulee kauniin vaaleankeltaisia. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen levyn päälle, koristele heti nonparelleilla. Anna kuorrutuksen jähmettyä kunnolla. Leikkaa levy ennen tarjoilua pieniksi annospaloiksi kuumaan veteen kastetulla terävällä leikkuuveitsellä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voiko pakastaa ennen kuorruttamista?
Voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta