Perinteiset Maijun kerma-voitortut

Perinteiset Maijun kerma-voitortut
1 t 30 min, josta valmisteluaika 45 min
30 kpl pieniä torttuja
Taikina:
200gvoita
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (260 g)
1tlleivinjauhetta
1dlkuohukermaa
Täyte:
1tlkluumumarmeladia (300 g)
Voitelu:
1muna

Valmistusohje

Ota voi hetkeksi huoneenlämpöön, noin 10 min riittää ja kuutioi se. Sekoita voikuutiot käsin kulhossa oleviin jauhoihin, joihin on lisätty leivinjauhe. Murustele tasaiseksi nopeasti. Kaada kuohukerma joukkoon, sekoita käsin tai puuhaarukalla taikinaksi, älä vaivaa taikinaa.

Anna taikinan kovettua kulhossa peitettynä viileässä.

Kaaviloi taikina isoksi ohueksi levyksi kaulimella leivinpöydällä, käytä apuna vehnäjauhoja. Irrottele levyä lastalla kaulimisen aikana. Toimi nopeasti, jotta taikina ei jää kiinni pöytään. Leikkaa taikinasta 7x7 cm ruudukko taikinapyörällä. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle tai ota torttupohjia pyöreällä muotilla. Tai ota taikinasta pyörylä-torttumuotilla pyörylöitä.

Laita jokaisen tortun keskelle reilu 1 rkl luumumarmeladia. Jos leivot perinteisiä tähtitorttuja, nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kostutetuin sormin nämä 4 nostettua kulmaa suppuun keskelle täytteen päälle. Jos leivot pulikuunmallisia torttuja, nosta pyörylän toinen reuna täytteen päälle ja ummista puolikuun malliin muotin avulla.

Voitele tortut munalla. Paista 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Tortut ovat parhaimmillaan kuumina tai lämmitettyinä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)