Pastaa ja kuusenkerkkätsatsikia

Pastaa ja kuusenkerkkätsatsikia
4 t 40 min, josta valmisteluaika 40 min

Toukokuu tai touko-kesäkuun vaihde ovat parasta aikaa kerätä syötäväksi sopivia kuusenkerkkiä: ne ovat raikkaita ja hieman kirpeitä naposteltavia sellaisenaan, mutta antavat mainion maun tsatsikiin.

Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset oman tontin tai maanomistajan luvan.

Kuusenkerkät ovat hyvin C-vitamiinipitoisia.

Kokeile kuusenkerkkiä myös smoothien joukkoon tai salaattiin.

Kuusenkerkkiä voi pakastaa sellaisenaan ja näin kerkkien käyttö voi jatkua ympäri vuoden.

Kuusenkerkkien "akanat" nousevat helpolla muovikipon reunoihin, koska "akanat" ovat niin kevyitä, ravistele vain kippoa ja puhdistus sujuu kuin itsestään.

Tsatsikista valuneen heran ja kurkkumehun voit juoda raikkaina janojuomina.

4:lle pääruoaksi
Tsatsiki:
3dlkreikkalaista jogurttia
150granskankermaa
1kurkku
1tlkarkeaa suolaa
dlkuusenkerkkiä
2rklsitruunamehua
2valkosipulinkynttä
1tlsitruunapippuria
Pasta:
400gMyllyn Paras Spagettia
Myllyn Paras Sportti Täysjyväspagettia

Valmistusohje

Sekoita jogurtti ja ranskankerma ja laita ne reilun kokoiseen kahvin suodatinpussiin. Valuta heraa pois tunnin verran.

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi, sekoita suola raasteen joukkoon ja laita raaste valumaan siivilään, joka on kipon päällä. Myös tämä saa valua tunnin.

Raaka-aineiden valuessa kerää kuusenkerkkiä luonnosta. Muista kerätä nämä puhtaasta paikasta.

Hienonna tuoreet kuusenkerkät ja valkosipulinkynnet. Nosta valunut jogurttimassa ja kurkkuraaste kulhoon ja sekoita niiden joukkoon silputut kuusenkerkät ja hienonnettu valkosipuli, mausta sitruunapippurilla. Anna tsatsikin makujen tekeytyä viileässä muutaman tunnin.

Keitä juuri ennen tarjoilua pasta ”al dente” ja tarjoile tsatsiki sen kanssa. Nauti sellaisenaan tai tarjoile lisäksi keitettyä vihreää parsaa, grillattua tai savustettua kalaa tai grillattuja maissintähkiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)