Pasha

Pasha

Pasha kuuluu karjalaisiin tai oikeammin venäläisiin pääsiäisruokiin.

Aito pashamuotti on puusta tehty ja uskonnollisin aihein kuvioitu, mutta myös siivilä, kolmioraastinraudan sisus tai kahvinsuodatin sopii muotiksi.

Pashaseos laitetaan sideharsolla tai suodatinpaperilla vuorattuun muottiin ja se saa kiinteytyä muotissaan vähintään yön yli, ennen kuin sen voi kumota.

Tässä tekotapa on perinteinen keitetty pasha, joka säilyy hyvin siksi, että siinä ei ole raakaa munaa.

Pasha sopii esim. Voitaikinataskujen täytteeksi tai kulitsan kanssa.

1 pasha n. 1 litran muottiin (n. 6-8:lle)
2dlkuohu- tai vispikermaa
3keltuaista
1dlsokeria
75gvoita
½dlmantelirouhetta
1dlkultarusinoita tai kuivattuja papaijapaloja
½dlsukaattia
2tlkrahkaa (500 g)
1rklpuristettua sitruunamehua
1tlvaniljasokeria
tljauhettua inkivääriä
Koristeluun:
tuoreita hedelmiä, pääsiäisrakeita
Lisäksi esimerkiksi:
1pktMyllyn Paras Voitaikinataskuja (10 kpl)
tai kulitsaa (ks. reseptilinkki alta)

Valmistusohje

Sekoita pinnoitetussa kattilassa kerma, keltuaiset ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan muovivispilällä sekoittaen, kunnes seos hieman sakenee (2-3 min). Nosta kattila levyltä ja lisää voi pieninä nokareina vatkaten joukkoon, kunnes voi sulaa. Mittaa joukkoon muut aineet. Rusinoita tai papaijaa voit ensin rouhia hyvin pieneksi terävällä veitsellä.

Käytä pashamuottia tai laita kippoon n. 1 litran vetoinen mahdollisimman syvä ja kapea siivilä. Mikäli sinulla on isohko kartion mallinen raastinrauta, jossa on tyhjä keskus, myös se sopii hyvin tai 2 kahvinsuodatinta. Vuoraa muotti, siivilä tmv. kastellulla, nihkeäksi puristellulla sideharsolla tai kahvisuodatinpaperilla. 

Kaada pashaseos vuorattuun muottiin. Taittele sideharso pintaan ja laita lautanen päälle. Laita pasha valumaan jääkaappiin yöksi. Kumoa pasha ennen tarjoilua lautaselle ja koristele kauniisti esim. pääsiäisrakein tai keltaisin hedelmäpaloin. Tarjoile kulitsan kanssa tai Voitaikinataskujen täytteenä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Todella helppo ja nopea tehdä ja namm!