Valkosipulikatkaravut ja pähkinäinen riisi

Valkosipulikatkaravut ja pähkinäinen riisi

Rapujuhlia kannattaa viettää vuosittain elokuussa hyvässä seurassa. Hanki etukäteen muun muassa lautaset, rapuveitset, lasit, rapuaiheiset lautasliinat, pöytäliinat, esiliinat, rapulyhdyt ja sormien huuhtelukulhot (joihin vettä ja sitruunaa). Aloita tervetulomaljalla! Keitä ravut ja tarjoile ne laakeassa isossa vadissa, koristele tillillä. Ravut syödään sormin, käyttäen rapuveistä - imeskellen ja ryystäen. Varaa lisäksi leipää ja esim. pähkinäistä villiriisiä ja valkosipulikatkarapuja. Juomiksi sopivat: snapsit, kivennäisvesi, kuiva valkoviini ja olut. Yhteislaulut kuuluvat rapujuhliin - varaa laulunsanoja ja/tai hyviä laulun vetäjiä. 

4:lle
1rklöljyä
1sipuli
3valkosipulinkynttä
3dlMyllyn Paras Villiriisiseosta
8dlvettä
1tlsuolaa
1dlpistaasipähkinää
1dlpinjansiemeniä
Valkosipulikatkaravut:
2rkloliiviöljyä
400gisoja tai jättikatkarapuja
6-7valkosipulinkynttä
½tlcayennepippuria
1basilikanippu

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää riisi ja jatka paistamista, kunnes riisi muuttuu hieman läpinäkyväksi. Kaada joukkoon vesi ja anna sen kiehahtaa. Vähennä lämpö minimiin ja hauduta kannen alla noin 20 min. Sekoita kypsän riisin joukkoon pähkinät ja pinjansiemenet. Tarjoile oikeiden juuri keitettyjen rapujen ja/tai valkosipulikatkarapujen kanssa. Valmista valkosipulikatkaravut seuraavasti. Sulata jäiset katkaravut siivilässä juoksevan kuuman veden alla, valuta. Kuumenna öljy padassa. Kuori ja murskaa tai paloittele valkosipulin kynnet, sekoita öljyn joukkoon. Laita katkaravut ja cayennepippuri pataan ja kääntele niitä kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat lämmenneet. Silppua halutessasi basilika joukkoon ja sekoita ruoan joukkoon.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)