Pastasta loihdit maistuvaa arkiruokaa. Tässä reseptissä tarvitaan vain yksi astia ”one pot”. Se voi olla kattila, kasari tai korkeareunainen pannu, myös wokkipannu sopii tähän.

Kasvisraaka-aineita voi vaihdella satokauden mukaan. Mikäli kasvis kypsyy hyvin nopeasti, lisää se myöhemmin mukaan. Mikäli taas kasviksella on pitkä kypsymisaika, kuten juureksilla, pilko se hyvin pieniksi paloiksi, jolloin se kypsyy nopeammin.

Kanan tilalla voi käyttää myös lohta.

Ainekset 4:lle annosta

2
rkl
rypsiöljyä
n.200
g
parsa- tai kukkakaalia (n. 7 dl pieniä kukintoja)
n.300
g
kananfilee- tai mifusuikaleita
8
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
kanafondia (tai 1 kanaliemikuutio)
1
tl
currya
1
tl
suolaa
½-1
tl
rouhittua mustapippuria
1-2
tl
tuoretta inkivääriä tai 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
tl
chilijauhetta)
2
pientä
eri väristä paprikaa (n. 250 g)
1
dl
kivettömiä kalamata-oliiveja tai hillosipuleita
½
dl
tuoretta tai kuivattua oreganoa

Ohje

  1. Irrota kaali pieniksi kukinnoiksi, leikkaa varsipalat pieniksi paloiksi.
  2. Ruskista broilerinliha- tai mifusuikaleet ja kaalinpalat öljyssä isossa kattilassa, kasarissa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää vesi ja mausteet.
  3. Inkivääri kuoritaan ja raastetaan ruokaan, halutessasi voi käyttää valkosipulia. Kuutioi paprikat.
  4. Kun vesi kiehuu, lisää paprikakuutiot ja simpukkapastat. Anna kiehahtaa ja jatka kypsennystä 8 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi puolitetut oliivit tai hillosipulit ja silputtua oreganoa. Tarkista mieluisa maku.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Muistathan kun keität pastaa

Pastan tulee olla kokonaan kiehuvan veden alla jotta se kypsyy. Painele pastoja alaspäin tai lisää tarvittaessa vähän vettä.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.