Nokkos-ricottapiirakka

Nokkos-ricottapiirakka
  • Maistuvat nokkoset antavat mukavan säväyksen kesäiselle Nokkos-ricottapiirakalle.
  • Nokkoset sopivat mainiosti myös moniin muihin ruokiin, kuten sämpylöihin, rieskoihin ja lettuihin.
  • Muista ryöpätä nokkosia hetken aikaa kiehuvassa vedessä ennen käyttöä.
  • Ryöppäys poistaa nokkosen polttavuuden.
hieman korkeareunainen piirakkavuoka, halkaisija n. 26 cm
Pohja:
1pktPyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina 380 g
Pyöreä Piirakkataikina, suolainen 380 g
Täyte:
1dlJasmiini Riisi 1 kg
Irtonainen Riisi+Ohra 1 kg
1rklvoita
200gryöpättyjä nokkosia (tai pinaatinlehtiä) (n. 1 litra huuhdottuja)
2sipulia varsineen
1tlviherpippuria rouheena
1tlsuolaa
3rkltuoretta basilikasilppua
250gricotta-juustoa
2dlparmesaanijuustoa raasteena
1dlkermaa
1muna

Valmistusohje

Keitä riisit tai suurimot pakkauksen ohjeen mukaan (1 dl raakaa -> 3dl keitettyä). Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Puhdista nokkoset ja huuhdo ne vedellä lävikössä. Laita ne sen jälkeen kiehuvaan veteen hetkeksi, valuta lävikössä.

Valmista täyte paistamalla ryöpätyt nokkoset (pinaatit) ja silputut sipulit öljyssä pannulla, lisää mausteet.  Ota pannu pois liedeltä, ja sekoita mukaan keitetyt valutetut riisit tai suurimot ja juustot sekä kerma, johon olet sekoittanut munan.

Levitä seos piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.

VINKKI: Mikäli ricottaa ei ole saatavilla, tee feta-juustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)